Ως «παράπλευρη απώλεια» χαρακτηρίζουν έμπειρα «γαλάζια» στελέχη το διακριτικό «κόψιμο» του Μανώλη Γραφάκου από το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στον Βόρειο Τομέα Αθηνών.

Στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στον Βόρειο Τομέα έπρεπε να ανοίξουν θέσεις για γυναίκες υποψήφιες λόγω της ποσόστωσης που υποχρεώνει τα κόμματα να περιλαμβάνουν στο ψηφοδέλτιο της κάθε εκλογικής περιφέρειας κατά 40% γυναίκες.

Στον Βόρειο Τομέα ο αριθμός αυτός δεν είχε συμπληρωθεί παρά τις ανακοινώσεις ονομάτων και έτσι έπρεπε να κοπεί ένας υποψήφιος γένους αρσενικού. Πλέον οι δεδομένοι υποψήφιοι είναι οι εξής: Κωστής Χατζηδάκης, Αδωνις Γεωργιάδης, Γιώργος Κουμουτσάκος, Ζωή Ράπτη, Νίκη Κεραμέως, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, Σάκης Ιωαννίδης, Ιωάννα Καλαντζάκου, Νίκος Ρωμανός, Βασίλης Ξυπολυτάς, Νίκος Κωστόπουλος, Πέτρος Τατσόπουλος, Φώτης Καρύδας, Μαριάνθη Καφετζή, Δημήτρης Καιρίδης, Ινέτζη Δημητρακάκη, Μαριάνθη Μήκα, Χριστίνα Καφετζή-Ραυτοπούλου.

Στον Μανώλη Γραφάκο πάντως φρόντισαν να χρυσώσουν το «χάπι» αναθέτοντάς του καθήκοντα αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου, πίσω από τη Σοφία Ζαχαράκη.

Το «κόψιμο» του Μανώλη Γραφάκου δεν μπορεί να συνδεθεί με εκείνο του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Παπαθανασίου, καθώς ο τελευταίος δεν ανταμείφθηκε με μία άλλη κομματική θέση.

Ένας από τους δύο υποψηφίους που «κόπηκαν» πάντως θα έπρεπε να κοιτάξει προς την πλευρά του Δημήτρη Καιρίδη, έλεγαν με νόημα «γαλάζια» στελέχη καθώς αν δεν έμπαινε στο ψηφοδέλτιο δεν θα κόβονταν και οι δύο αλλά μόνο ένας.