«Το θέμα δεν είναι απλώς να φύγει η Τρόικα αλλά να διαμορφωθούν εκείνες οι συνθήκες στην πραγματική οικονομία που δεν θα της επιτρέψουν να ξαναγυρίσει δήλωσε χθες ο Νότης Μηταράκης σημειώνοντας ότι στο νέο γύρο των συνομιλιών που ξεκίνησε το μεσημέρι είναι. η σειρά των δανειστών. «να κάνουν το μάθημα τους» και να  παραδεχτούν πως, παρά τις επιφυλάξεις που είχαν τους προηγούμενους μήνες, έπεσαν έξω στις εκτιμήσεις τους και ότι τελικά η χώρα μας επέτυχε ένα χρόνο νωρίτερα το στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος».

Οι επισημάνσεις αυτές του Υφυπουργού Ανάπτυξης - Βουλευτή Α' Αθήνας έγιναν πριν από λίγο στο ξενοδοχείο Τιτάνια, σε εκδήλωση που διοργάνωσε το πολιτικό του γραφείο για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και στην οποία παρέστησαν πάνω από χίλιοι πολιτικοί του φίλοι. 

Ο Ν. Μηταράκης που σημείωσε ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται σημαντική αύξηση των ξένων επενδύσεων και των ελληνικών εξαγωγών, τόνισε με έμφαση ότι και το Υπουργείο Ανάπτυξης δίνει το δικό του αγώνα για την εμπέδωση της ασφάλειας στην Αθήνα μέσα από τις συνεχείς επιχειρήσεις για την πάταξη του παραεμπορίου. Αναφέρθηκε εκτενώς και στα ζητήματα της παράνομης μετανάστευσης σημειώνοντας ότι ο ίδιος είχε θέσει πριν από 2 χρόνια στο Ε.Λ.Κ. το θέμα της Ευρωπαϊκής Αρωγής για την κοινή πολιτική απελάσεων και σήμερα το συγκεκριμένο ζήτημα είναι στην κορυφή της ατζέντας της Ελληνικής Προεδρίας.

Όσον αφορά τις πολιτικές εξελίξεις ζήτησε την συστράτευση όλων των δυνάμεων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές  και επετέθη στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι πορεύεται χωρίς σχέδιο και πρόγραμμα και ότι το μόνο που ενδιαφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η κατάληψη της εξουσίας. Οι εθνικές εκλογές πρέπει να γίνουν το 2016 και όλες οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να σέβονται το Σύνταγμα είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του

Το παρών έδωσε και ο υποψήφιος Δήμαρχος ’ρης Σπηλιωτόπουλος, που έκανε έναν σύντομο χαιρετισμό και μάλιστα σε κοινό καθαρά ... αθηναικό!