Εκτός εαυτού βγήκε ο βουλευτής και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπαλάφας όταν δημοσιογράφοι της ΕΡΤ… τόλμησαν κατά την άποψή του να αποκαλέσουν την 13η σύνταξη… επίδομα!

Ο κ. Μπαλάφας, θυμίζοντας άλλες καταστάσεις, σήκωσε το δάχτυλο και έδειξε τους «δικούς τους» δημοσιογράφους τους οποίους διαχώρισε από τους «άλλους», με το  πρωτοφανές επιχείρημα, ότι είναι δημοσιογράφοι που εργάζονται στο δημόσιο ραδιόφωνο και αν αποκαλούν αυτοί την 13η σύνταξη «επίδομα», τότε ταυτίζονται με τους δημοσιογράφους που εργάζονται στα ιδιωτικά Μέσα Ενημέρωσης και εξυπηρετούν οικονομικά συμφέροντα. Πρόσθεσε μάλιστα ότι μιλώντας για «επίδομα», ταυτίζονται με τον Κυριάκο Μητσοτάκη…

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, και ίσως και να ενημερωθεί και ο έξαλλος κ. Μπαλάφας, πως επισήμως και από το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους, η 13η σύνταξη αναφέρεται ως «επίδομα».

Ειδικότερα την τριμηνιαία έκθεσή του αναφέρει:

epid222

«Οι προβλέψεις αυτές αναθεωρούνται εκ των πραγμάτων μετά την ψήφιση μιας σειράς επεκτατικών μέτρων που περιλαμβάνουν τη μείωση του ΦΠΑ σε επεξεργασμένα τρόφιμα, εστίαση, ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο, την αναμόρφωση των συντάξεων χηρείας, την καταβολή ειδικού συνταξιοδοτικού επιδόματος (13η σύνταξη) και τη δυνατότητα ρύθμισης σε 120 δόσεις των οφειλών προς την εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία και την τοπική αυτοδιοίκηση.