Διαδικτυακή «γιούχα» δέχεται τις τελευταίες ημέρες ο Ευάγγελος Αντώναρος στην προσωπική σελίδα του στο facebook, μετά τις προβλέψεις και εκτιμήσεις του για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας επί Κ. Καραμανλή, που εσχάτως, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων... άκρως επιτυχημένων πολιτικών της Κεντροδεξιάς, όπως της Κατερίνας Παπακώστα και του Άρη Σπηλιωτόπουλου, «θαμπώθηκε» από το... άστρο του Αλέξη Τσίπρα, δημοσίευε διάφορες αναφορές και πληροφορίες περί μείωσης της δημοσκοπικής «ψαλίδας» μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στο 1,2%.

«Μαθαίνω ότι στα χέρια νεοδημοκρατών βρίσκεται από χθές το μεσημέρι δημοσκόπηση με ισχνό προβάδισμα 1,2%», έγραψε στις 21 Μαϊου. «Ο σεβασμός μου στη νομοθεσία δεν μου επιτρέπει τα τελευταία νούμερα των μετρήσεων που ήρθαν στα χέρια μου. Λέω μόνο τούτο: Επιβεβαιώνουν όσα έγραψα νωρίτερα σήμερα. Και κάτι παραπάνω: η πτωτική τάση της διαφοράς συνεχίζεται αμείωτη», έγραψε στις 25 Μαϊου, μία ημέρα πριν ανοίξουν οι κάλπες των ευρωεκλογών. «Εκτιμώ προσωπικά ότι η διαφορά βρίσκεται αυτή τη στιγμή μεταξύ του 3 και 4%. Για εμένα θα είναι έκπληξη οποιοδήποτε αποτέλεσμα που θα δώσει προβάδισμα στη ΝΔ κάτω από 2% ή πάνω από 5%» έγραψε στις 24 Μαϊου.

Ο κ. Αντώναρος, βέβαια, διαψεύστηκε πλήρως σε όλες τις προβλέψεις και τις εκτιμήσεις του, δεδομένου ότι η ΝΔ επικράτησε με 10 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαιώνοντας αυτο που σχολιάζουν στα δημοσιογραφικά γραφεία, ότι δηλαδή εκτός του ότι οι πληροφορίες και οι εκτιμήσεις που μεταφέρει κατά καιρούς είναι τελείως αναξιόπιστες, ο ίδιος έχει χάσει και το λεγόμενο «αισθητήριο» της πολιτικής, «έχοντας θαμπωθεί από την αντιπάθειά του για τη ΝΔ και τον Μητσοτάκη».
Στην κατεύθυνση, μάλιστα, αυτή έχει προαναγγείλει περί τις 5-6 φορές ότι θα δημιουργήσει κόμμα (πολιτική κίνηση το ονομάζει) αλλά δεν το έχει τολμήσει μέχρις στιγμής, καθώς μετά την ηχηρή αποτυχία της Κατερίνας Παπακώστα με το ΝΕΟ και του Σάββα Τσιτουρίδη με τους Έλληνες Ροζοσπάστες, που στις ευρωεκλογές έγραψαν μπροστά μηδέν (0), δείχνει να το ξανασκέφτεται...

Εξάλλου, την τελευταία φορά που πολιτεύθηκε διεκδικώντας «σταυρό», στις εκλογές του 2012, όχι μόνο απέτυχε παταγωδώς, συγκεντρώνοντας στην Β' Αθηνών μόλις 4.666 ψήφους, χωρίς να καταφέρει να εκλεγεί (αν και είχε το προφίλ του πανίσχυρου πρώην συνεργάτη του κ. Καραμανλή) αλλά τον πέρασε σε «σταυρούς» μέχρι και η γνωστή συμπαθής δημοσιογράφος Τάνια Ιακωβίδου.