Τα πάντα έχουμε δει στις φετινές εκλογές μιας και διεξάγονται ταυτόχρονα οι ευρωεκλογές, περιφερειακές, δημοτικές και κοινοτικές εκλογές. Η εκλογική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και μέχρι στιγμής έχουμε δει από το ξεχορτάριασμα σε παρτέρι στο εκλογικό κέντρο που θα ψήφιζε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μέχρι καβγάδες εκλογικών αντιπροσώπων και θανάτους ψηφοφόρων.

Ωστόσο οι πολίτες που προσέρχονται στα εκλογικά κέντρα για να ψηφίσουν έρχονται αντιμέτωποι με μια πρωτόγνωρη ταλαιπωρία, καθώς σε πολλά εκλογικά τμήματα, ιδιαίτερα των μεγάλων δήμων έχουν δημιουργηθεί ουρές και οι πολίτες χρειάζεται να περιμένουν τουλάχιστον μισή ώρα για να φτάσουν στην πρώτη κάλπη. Σημειώνεται ότι οι φετινές κάλπες είναι τετραπλές και όλοι ψηφίζουν σε δύο διαδοχικά εκλογικά τμήματα.



Απουσίες στις εφορευτικές επιτροπές

Τα προβλήματα όμως ξεκίνησαν με το καλημέρα των εκλογών μιας και από το πρωί που άνοιξαν οι κάλπες παρατηρήθηκαν σοβαρές ελλείψεις στις εφορευτικές επιτροπές σε μεγάλο αριθμό εκλογικών τμημάτων της χώρας, σύμφωνα με καταγγελίες που έφθασαν στο υπουργείο Εσωτερικών.


Σε πολλά τμήματα δεν είχαν εμφανιστεί μέλη εφορευτικών επιτροπών, με συνέπεια να καθυστερεί η διαδικασία των εκλογών ή σύμφωνα με τις ίδιες πηγές υπάρχουν εκλογικά τμήματα που λειτουργούν σε οριακό βαθμό, καθώς τα προβλήματα στελέχωσης των εφορευτικών επιτροπών είναι πολύ σοβαρά.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ ανάμεσα στα εκλογικά κέντρα που είχαν προβλήματα, ήταν και αυτά στα οποία ψήφισαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής που παρόλο που δεν χρειάστηκε να περιμένουν πίσω από πολλούς άλλους ψηφοφόρους, τους πήρε πάνω από ένα τέταρτο για να ψηφίσουν στις τέσσερις κάλπες.

Ξεχορτάριασμα παρτεριών

Ένα χαρακτηριστικό ευτράπελο των εκλογών ήταν σε σχολείο της Κυψέλης όπου λίγο πριν φθάσει ο πρωθυπουργός για να ψηφίσει ο πρωθυπουργός, η κάμερα του ΣΚΑΪ «συνέλαβε» υπάλληλο της καθαριότητας να ξεχορταριάζει τα παρτέρια.

Χάθηκαν σφραγίδες

Ανάλογα προβλήματα εμφανίστηκαν και στη Θεσσαλονίκη όπου στον δήμο Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη χάθηκαν οι σφραγίδες των δικαστικών αντιπροσώπων. Για την υπόθεση κατατέθηκαν και μηνύσεις, ενώ σύμφωνα με πηγές του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης το γεγονός αυτό δεν επηρεάζει την εκλογική διαδικασία και σε όλα τα τμήματα του εν λόγω δήμου, η ψηφοφορία διεξάγεται κανονικά.


Τσακώθηκαν εκλογικοί αντιπρόσωποι

Στην Λαμία στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας δυο εκλογικοί αντιπρόσωποι τσακώθηκαν ανταλλάσοντας βαριές κουβέντες όπου σύμφωνα με τα όσα καταγγέλθηκαν έξω από το εκλογικό τμήμα, υποστηρικτής και αντιπρόσωπος συνδυασμού για τον Δήμο Λαμιέων, μοίραζε ψηφοδέλτια, κάτι που απαγορεύεται.

Έστησαν κάλπες μέσα σε... παράγκα

Συγκεκριμένα η εκλογική διαδικασία στον Σταδιδόκαμπο Ηλείας έγινε με λίγο διαφορετικό τρόπο από τις υπόλοιπες, καθώς οι άνθρωποι εκεί αναγκάστηκαν να στήσουν μια πρόχειρη κατασκευή που θυμίζει… παράγκα προκειμένουν οι εκλογές να διεξαχθούν κανονικά.

Πέθανε... την ώρα που ψήφιζε

Από την άλλη δεν έλειψαν και τα λυπητερά γεγονότα με έναν ηλικιωμένο ψηφοφόρο στην Κόρινθο που έχασε την ζωή του την ώρα που ψήφιζε ενώ ευχάριστα ξάφνιασε μια ψηφοφόρος ηλικίας 103 ετών όσους παρευρίσκονταν νωρίς το πρωί της Κυριακής σε εκλογικό τμήμα των Ιωαννίνων που πήγε για να ψηφίσει, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στους νεότερους που απέχουν από τις κάλπες.