«Ο χορός είναι επανάσταση. Μια επανάσταση προσωπική που θέτει το σώμα εκτός ελέγχου, απελευθερώνοντας πρωτόγνωρες δυνάμεις που μας οδηγούν στην ευτυχία».
Κωνσταντίνος Ρήγος, Διευθυντής του Μπαλέτου της ΕΛΣ

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού 2019, το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος σας προσκαλούν την Κυριακή 21/04 σε μια ολοήμερη γιορτή αφιερωμένη στον χορό. Ανοιχτά μαθήματα μπαλέτου, σάλσα, φλαμένκο, τανγκό, καποέιρα, αλλά και ελληνικών χορών, battles ανάμεσα σε διαφορετικά είδη χορού, προβολές, αυτοσχεδιασμοί και παρουσιάσεις από ομάδες χορού θα πραγματοποιούνται σε διαφορετικά σημεία στο ΚΠΙΣΝ από το πρωί έως τα μεσάνυχτα, σε έναν μαραθώνιο χορευτικών εκδηλώσεων.

Η μέρα κορυφώνεται με την παρουσίαση, από το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, του τριπτύχου χορού Από τη Ρωσία με αγάπη που περιλαμβάνει τρία μπαλέτα του Ίγκορ Στραβίνσκι, στις 18.30 στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος.

Αμέσως μετά, ένα μεγάλο χορευτικό πάρτι στην Αγορά μας περιμένει όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, χορευτικού επιπέδου και φυσικής κατάστασης.

*Η Παγκόσμια Ημέρα Χορού καθιερώθηκε το 1982 από το Διεθνές Συμβούλιο Χορού της UNESCO και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 29 Απριλίου

Κυριακή 21/04 | 10.00 - 00.00

Η είσοδος για όλες τις δράσεις της ημέρας θα είναι ελεύθερη, εκτός από την προγραμματισμένη παράσταση Από τη Ρωσία με αγάπη στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος.