Πώς αισθάνεστε όταν αντικρίζετε σαρωτές αεροδρομίων; Ανήσυχοι, αγχωμένοι ταραγμένοι; Ενοχλημένοι που πρέπει να βγάλετε έξω όλα τα μικροσκοπικά μπουκαλάκια σας με σαμπουάν, αφρόλουτρα κλπ;

«Μεταφέρω εργαλεία γλυπτικής γι αυτό όταν ταξιδεύω από χώρα σε χώρα, προσπαθώ να εξηγήσω γιατί έχω τόσα πολλά γάντια από καουτσούκ. Το να λέω ότι είμαι καλλιτέχνης μου δίνει μια δικαιολογία να περνάω από τον έλεγχο παράξενα αντικείμενα που διαφορετικά θα μπορούσαν να θεωρηθούν το ένα τρίτο εκρηκτικών», υποστηρίζει η καλλιτέχνις Τζίλιαν Μάγιερς.

Για τη νέα σειρά έργων της Still Life Scans (2018) που παρουσιάζονται στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Μαϊάμι, η Τζίλιαν Μάγιερς απέκτησε πρόσβαση στους σαρωτές που όλοι φοβούνται και δημιούργησε έργα τέχνης. «Σκέφτηκα αν θα μπορούσα να τους πλησιάσω ως δημιουργούς αισθητικής και όχι μόνον ως εισβολείς ιδιωτικότητας και αν θα μπορούσαν να προκαλέσουν διαφορετικές συναισθηματικές αντιδράσεις» δήλωσε στο Vulture.

Το Still Life Scans είναι η τελευταία προσθήκη της Μάγιερ σε ένα σώμα έργων που περιλαμβάνει βίντεο, γλυπτά και περφόρμανς, στα οποία ερευνά τη σχέση του ανθρώπου με την τεχνολογία.