Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων «στέλνει» τον Γιάννη Μπουτάρη και πρώην µέλη του ∆Σ του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης η πρόταση του εισαγγελέα αναφορικά µε τις διπλές αμοιβές που εισέπραττε, µε σύµφωνη γνώμη της τότε διοίκησης, ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής Δημήτρης Εϊπίδης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους με υπόµνηµά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, που ήταν πρόεδρος του ∆Σ του Φεστιβάλ, αρνείται την κατηγορία που του αποδίδεται, υποστηρίζοντας ότι «στη συμβολική και σύντοµη θητεία µου δεν είχα διαχειριστική εξουσία» και ότι «βρέθηκα αντιμέτωπος µε µια παγιωμένη κατάσταση η οποία ουδέποτε είχε αμφισβητηθεί τόσο από τη νοµική υπηρεσία του Φεστιβάλ όσο και από τις ελεγκτικές Αρχές».

Με πρότασή της προς το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, η αντεισαγγελέας Ειρήνη Χρυσογιάννη ζητά να παραπεμφθούν σε δίκη συνολικά επτά κατηγορούμενοι για κακουργηματική «απιστία από κοινού» σε βάρος Νοµικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ). Το δικαστικό συμβούλιο αναμένεται να λάβει το προσεχές χρονικό διάστημα την τελική απόφαση αναφορικά µε την παραπομπή των εμπλεκόμενων.