Εγκαινιάστηκε το νέο Κέντρο Μελανώματος και Καρκίνου Δέρματος στο νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός», η ανακατασκευή του οποίου έγινε με την αποκλειστική στήριξη του Ιδρύματος Ωνάση.

Το έργο συμπληρώνει, παράλληλα, καμπάνια ευαισθητοποίησης από το Ίδρυμα Ωνάση, υπό την επιστημονική αιγίδα του Κέντρου Μελανώματος, που έχει ως στόχο να βγάλουμε τον καρκίνο του δέρματος από τον «χάρτη» του σώματός μας.

Ο ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για έναν νέο, σύγχρονο και λειτουργικό χώρο, που δημιουργήθηκε για να υποδέχεται καθημερινά περισσότερους από 40 ασθενείς με δερματοογκολογικές παθήσεις, επιτελώντας ένα σημαντικό έργο απέναντι σε μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη νόσο.

Τα τελευταία χρόνια, τα κρούσματα μελανώματος στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί επικίνδυνα, με 400-500 νέες διαγνώσεις ετησίως, αποτελώντας τον 6ο συχνότερο τύπο καρκίνου στους άνδρες και τον 7ο συχνότερο στις γυναίκες. Μπροστά σε αυτή την πραγματικότητα, το Ίδρυμα Ωνάση –με σταθερή προσήλωση στην κοινωφελή του δράση στην υγεία– πραγματοποίησε την ολική ανακατασκευή του Κέντρου Μελανώματος & Καρκίνου Δέρματος.

Το νέο κέντρο, με εμβαδόν 250 τετραγωνικά (τριπλάσιο από αυτό του προηγούμενου χώρου), διαθέτει τέσσερα εξεταστήρια, χώρο μικροεπεμβάσεων, χώρο προσωπικού, καθώς και αίθουσα βιβλιοθήκης, διασκέψεων και συνεντεύξεων ασθενών.

Ένας χώρος ποιοτικός και εκσυγχρονισμένος, που παρέχει άριστες συνθήκες για τους ασθενείς και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο διαθέτει τώρα όλα τα μέσα για να επιτελέσει άνετα το λειτούργημά του.

Υπηρεσίες του Κέντρου Μελανώματος:

* Διάγνωση και θεραπεία ασθενών με καρκίνο του δέρματος, μελάνωμα ή προκαρκινικές αλλοιώσεις

* Παρακολούθηση ατόμων υψηλού κινδύνου

* Κλινικές μελέτες σε νέες διαγνωστικές και θεραπευτικές μεθόδους

* Έρευνα πάνω στην επιδημιολογία, την παθογένεια και την πρόγνωση του μελανώματος

* Εκπαίδευση ασθενών, γιατρών και κοινού ως προς την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση

* Ψυχολογική υποστήριξη ασθενών.

Ειδικές Υπηρεσίες του Κέντρου Μελανώματος:

* Δερματοσκόπηση

* Χαρτογράφηση

* Ολόσωμες φωτογραφήσεις

* Συνεστιακή μικροσκοπία

* Διαγνωστικές βιοψίες

* Υπέρηχος λεμφαδένων (σε συνεργασία με το ακτινολογικό τμήμα)

* Μοριακή διάγνωση & γενετική συμβουλευτική.

Περισσότερα για το Κέντρο Μελανώματος & Καρκίνου Δέρματος: http://www.syggros-hosp.gr/?p=ogkologiko-tmima