Δέκα ιστορίες, δέκα διαφορετικές εκδοχές της ζωής, περιλαμβάνει στο τελευταίο του βιβλίο ο δημοσιογράφος Νίκος Σίμος, που έχει τίτλο «Το λάθος παλτό» και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος.

Ένα παλτό αλλάζει κατά λάθος χέρια και μαζί την τύχη του νέου του ιδιοκτήτη, ενός άντρα παρασυρμένου από το κραχ στο Χρηματιστήριο. Μια επιτυχία του Σινάτρα δίνει το τελειωτικό χτύπημα στην καριέρα ενός ξεχασμένου τραγουδιστή. Ο υπερβάλλων επαγγελματικός ζήλος ενός τρομοκράτη καταλήγει σε μια μοιραία δολοφονία. Ένα στεγαστικό δάνειο από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας αναβαθμίζει κάποιο μικρό ρουσφέτι σε δυνατό αφροδισιακό. Η ευτυχία μετριέται με ψίχουλα, στο φαγητό που μοιράζεται μια αλλοδαπή με τον μοναχικό σιτιστή περιστεριών. Ένας χαρτοφύλακας γεμάτος χρήματα παραμορφώνει καταλυτικά μια τυραννισμένη οικιακή βοηθό.

Αυτά είναι τα θέματα των ζουμερών ιστοριών που με περισσή παραστατικότητα αφηγείται ο συγγραφέας χρησιμοποιώντας μια γραφή άκρως εντυπωσιακή, καθώς συνδυάζει με άψογο τρόπο γεγονότα, συμπτώσεις, εκπλήξεις και ανατροπές σε ένα γαϊτανάκι παραστάσεων, βγαλμένων από την ίδια τη ζωή.

Τα κείμενα του χαρακτηρίζονται από μια ιδιαίτερη χαλαρότητα, απλό λόγο, χαρακτηριστικές εικόνες και πρόσωπα τόσο ζωντανά που λες και θα σου μιλήσουν. Σε πολλά σημεία ο αναγνώστης συγκινείται και τα δάκρυα δεν αργούν να κυλήσουν, κυρίως επειδή οι δέκα αυτές ιστορίες θα μπορούσαν να είχαν πρωταγωνιστή τον καθένα από εμάς.