Ξεκίνησαν οι πρόβες για τη νέα παραγωγή της Παιδικής Σκηνής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου» της Άλκης Ζέη, που σκηνοθετεί ο Τάκης Τζαμαργιάς. Το πολυαγαπημένο βιβλίο των παιδικών μας χρόνων θα ζωντανέψει στη σκηνή σε δραματοποίηση των Τάκη Τζαμαργιά και Σάββα Κυριακίδη και θα μας μεταφέρει στην Αθήνα, στα δύσκολα χρόνια της Κατοχής μέσα από τη ματιά του μικρού Πέτρου.

Ένας μεγάλος περίπατος, ένα ταξίδι συναισθημάτων, ένα έργο που συνδυάζει τη σκληρή πραγματικότητα και την αγωνία της επιβίωσης με την ελαφρότητα και την αθωότητα της παιδικής ηλικίας. Το κλασικό, βραβευμένο μυθιστόρημα της Άλκης Ζέη, της πλέον μεταφρασμένης (σε περισσότερες από 20 γλώσσες) συγγραφέα λογοτεχνικών και θεατρικών έργων για παιδιά και νέους μας μεταδίδει μηνύματα ελπίδας κι αισιοδοξίας ότι οι άνθρωποι μπορούν να τα καταφέρουν ακόμη και στις πιο αντίξοες συνθήκες.

Ο Τάκης Τζαμαργιάς σκηνοθετεί το έργο για τρίτη φορά μετά το ανέβασμα του στο Εθνικό Θέατρο (2011-2012) και στο Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου (2016-2018). Παρών στην πρώτη ανάγνωση του έργου, ήταν και ο Σάββας Κυριακίδης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΘΟΚ.

Πρεμιέρα: 21/10/2018
ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ