Ο Θοδωρής Βουτσικάκης, ένας από τους πιο ιδιαίτερους τραγουδιστές της νέας γενιάς, ερμηνεύει με ευαισθησία και δύναμη τα εμβληματικά τραγούδια της Λίνας Νικολακοπούλου σε ένα καλοκαιρινό ταξίδι ανά την Ελλάδα.

Ο πολλά υποσχόμενος νεαρός ερμηνευτής που εντυπωσίασε κοινό και κριτικούς στο μιούζικαλ «Ερωτόκριτος», τη μεγάλη επιτυχία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής την προηγούμενη χρονιά, ξεκινά την πρώτη προσωπική του περιοδεία, έχοντας στις αποσκευές του αγαπημένα τραγούδια της Λίνας Νικολακοπούλου.

Η γνωστή στιχουργός ανθολόγησε ένα πρόγραμμα με τραγούδια-σταθμούς από τη δεκαετία του 1980 μέχρι σήμερα, σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη, Σταμάτη Κραουνάκη, Γιάννη Σπανού, Μάνου Χατζιδάκι, Lucio Battisti, Ara Dinkjian, Νίκου Κυπουργού, Ευανθίας Ρεμπούτσικα, Νίκου Αντύπα κ.α., μαζί με κάποια ακυκλοφόρητα από την επερχόμενη δισκογραφική συνεργασία τους με τον βραβευμένο Ιταλό συνθέτη Nicola Piovani (Όσκαρ Μουσικής για την ταινία «Η ζωή είναι ωραία»). Το τραγούδι «Πέτα στα όνειρά σου» από τον πολυαναμενόμενο δίσκο, δίνει τον τίτλο και το γενικό σύνθημα της φετινής συναυλιακής εξόρμησης του Θοδωρή Βουτσικάκη, κάνοντας τα όνειρά μας να πετάξουν όσο πιο ψηλά θέλουμε.

Η πρώτη τους συνάντηση πραγματοποιήθηκε το 2014 και άνοιξε τον δρόμο για τη συμμετοχή του Θεσσαλονικιού τραγουδιστή σε δύο σημαντικά ποιητικά μουσικά αφιερώματα της Λίνας Νικολακοπούλου για τον ποιητή Γ. Σαραντάρη και 8 εμβληματικούς Ρώσσους ποιητές (σε μουσική Δάφνης Αλεξανδρή), αλλά και για τις βραδιές λόγου και μουσικής που διοργάνωσε και επιμελήθηκε τα τελευταία χρόνια.

Η πρεμιέρα της περιοδείας πραγματοποιήθηκε στη γενέθλια πόλη του Θοδωρή Βουτσικάκη, στο κατάμεστο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης τον Απρίλιο του 2018, με το κοινό να τραγουδά δυνατά στην αίθουσα «Η σωτηρία της ψυχής είναι πολύ μεγάλο πράγμα». Μετά από δύο «ονειρικές πτήσεις» στην Καβάλα και στην Κρήτη, το όμορφο μουσικό τους ταξίδι συνεχίζεται με συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, για να καταλήξει στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής, το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, με προσκεκλημένη τη μοναδική Μαρία Φαραντούρη.

Τον Θοδωρή Βουτσικάκη συνοδεύει επί σκηνής 4μελής ορχήστρα.

Ποιος είναι ο Θοδωρής Βουτσικάκης

O Θοδωρής Βουτσικάκης, ένας από τους πιο σημαντικούς τραγουδιστές της νέας γενιάς, ερμήνευσε το ρόλο τίτλου στη μεγάλη επιτυχία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής "Ερωτόκριτος", σε μουσική Δημήτρη Μαραμή.

Έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τους Σταύρο Ξαρχάκο, Λίνα Νικολακοπούλου, Χρήστο Λεοντή, Dulce Pontes, Μάριο Φραγκούλη, Δάφνη Αλεξανδρή, Luis Borda, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και έχει εμφανιστεί σε σημαντικούς χώρους όπως το Ηρώδειο, το Θέατρο Επιδαύρου, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, το Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης κ.α.

Ο πρώτος του προσωπικός δίσκος "Αισθηματική ηλικία" (μουσική Δημήτρη Μαραμή) απέσπασε εξαιρετικές κριτικές, ενώ έχει συμμετάσχει στους δίσκους "Φλόγα που καίει", "Aleli, De Creta a Buenos Aires", "Στον αέρα του Μελωδία" (Τυχερό Αστέρι) κλπ.

Κάτοχος διπλώματος Μονωδίας (Θάλεια Μαυρίδου | Ωδείο Φίλιππος Νάκας) και πτυχίου Νομικής (ΑΠΘ | Υποτροφία Ι.Κ.Υ), παρακολούθησε επίσης μαθήματα μοντέρνου τραγουδιού (Ceris Deveril | Arts Educational Schools London | Υποτροφία Arnaoutis Foundation), musical performance (Σία Κοσκινά | PMTP) και υποκριτικής (Χρήστος Παπαστεργίου | Μεταμορφώσεις).

Οι σταθμοί της περιοδείας

24/7 Ληξούρι, Κεφαλονιά
3/8 Μέθανα
12/8 Κροκεές Λακωνίας
13/8 Βάθεια, Μάνη
26/8 Καστοριά
29/8 Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη
22/9 Αθήνα, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών