Το Athens Photo Festival 2018 συνεχίζεται έως την Κυριακή 29 Ιουλίου στο Μουσείο Μπενάκη / Πειραιώς 138, αποτελώντας για ακόμα μια φορά τη μεγάλη γιορτή της φωτογραφίας στην Ελλάδα.

Ογδόντα καλλιτέχνες από τριάντα χώρες, σημαντικοί διεθνείς προσκεκλημένοι και ένα ευρύ φάσμα δράσεων και παράλληλων εκδηλώσεων, τοποθετούν την Αθήνα στο επίκεντρο της διεθνούς φωτογραφικής σκηνής.

Το Athens Photo Festival, διαρκώς αναστοχαστικό ως προς το ρόλο του στη σημερινή κοινωνική πραγματικότητα, εισέρχεται στην τέταρτη δεκαετία ενεργής παρουσίας του και εστιάζει στο μέλλον, αναδεικνύοντας καλλιτεχνικές πρακτικές που αντικατοπτρίζουν τις αναζητήσεις και τους πειραματισμούς στη σύγχρονη φωτογραφία.

Οι εκθέσεις του φεστιβάλ αναπτύσσoνται στους δύο ορόφους του μουσείου, σε έκταση 2.000 τμ, και αρθρώνονται μέσα από αυτοτελείς ενότητες που διασταυρώνουν φωτογραφικά έργα σύγχρονων δημιουργών, οπτικοακουστικό υλικό και φωτογραφικά βιβλία. Το πρόγραμμα της διοργάνωσης περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ένα σύνολο δράσεων –προβολές, εκπαιδευτικά προγράμματα, portfolio reviews, ομιλίες, παράλληλες εκδηλώσεις και εκθέσεις– που διευρύνουν το διάλογο και την ενεργό συμμετοχή.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Μουσείο Μπενάκη / Πειραιώς 138
Διάρκεια έως 29 Ιουλίου 2018
Ώρες λειτουργίας: Πέμπτη & Κυριακή 10:00-18:00, Παρασκευή & Σάββατο 10:00-22:00
Πρόγραμμα Εκθέσεων & Δράσεων στο www.photofestival.gr