Από τις 13 έως τις 22 Ιουλίου θα διεξαχθεί φέτος το 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, όπως ανακοίνωσε η νέα Καλλιτεχνική Διευθύντρια Λίντα Καπετανέα. 

H φετινή χρονιά είναι αφιερωμένη στους πολύπλευρους δημιουργούς και δασκάλους και τους μεγάλους ερμηνευτές που δοκιμάζουν τα όρια του ανθρώπινου σώματος. 

Το πρόγραμμά θα έχει εντατικό χαρακτήρα, καθώς για εννέα μέρες ο χορός θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των κατοίκων και επισκεπτών της Καλαμάτας.

Ωστόσο, το εκπαιδευτικό κομμάτι του Φεστιβάλ ξεκινά μια βδομάδα νωρίτερα, με ένα ειδικό σεμινάριο για παιδιά, και η παρουσίαση της δουλειάς τους θα λειτουργήσει ως καλωσόρισμα του καλλιτεχνικού προγράμματος.

Έτσι το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

1) Το κυρίως πρόγραμμα παραστάσεων στο Μέγαρο Χορού με 14 παραγωγές, 7 στην Κεντρική Σκηνή και 7 στο Στούντιο
2) 8 υπαίθριες παραστάσεις χορού στην Κεντρική Πλατεία της πόλης, κάθε μέρα την ίδια απογευματινή ώρα (στις 19:00) με ελεύθερη είσοδο
3) Μία έκθεση φωτογραφίας στο φουαγιέ του Μεγάρου και μία μουσική βραδιά επίσης με ελεύθερη είσοδο
4) Δύο σεμινάρια χορού και ένα masterclass για χορευτές, ένα εργαστήρι για παιδιά και ένα για ΑμεΑ

Ως προς το πρόγραμμα της Κεντρικής Σκηνής και του Στούντιο στο Μέγαρο Χορού, θα δούμε συνολικά 14 παραστάσεις από 11 πολύ σπουδαίες ομάδες του εξωτερικού και 3 εξαιρετικές ελληνικές ομάδες.

Εκτός από τέσσερις ξένες ομάδες, όλες οι υπόλοιπες δεν έχουν παρουσιάσει ποτέ ξανά το έργο τους στην Ελλάδα. Για τις δύο ελληνικές ομάδες έχει γίνει μια συμπαραγωγή με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και μία με το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου.

Η τρίτη ελληνική ομάδα, είναι μια συμπαραγωγή με το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας και παρουσιάζει το έργο της σε παγκόσμια πρεμιέρα. Επίσης, φέτος θα φιλοξενηθεί στην Κεντρική Σκηνή, για πρώτη φορά, μια παράσταση για όλη την οικογένεια, δηλαδή για παιδιά άνω των 6 ετών και τους συνοδούς τους.

Οι ξένοι καλλιτέχνες και οι ομάδες του φετινού προγράμματος προέρχονται από Γαλλία, Ηνωμένες Πολιτείες, Ισπανία, Βέλγιο, Μοζαμβίκη, Ελβετία, Σλοβακία, Ιταλία, Ισραήλ, Σουηδία και Ιρλανδία. Πρόκειται για πολύ ιδιαίτερες περιπτώσεις καλλιτεχνών, με πολύπλευρη δραστηριότητα, αλλά και για παραστάσεις που συνδυάζουν διαφορετικά είδη τεχνών: ποίηση, γλυπτική, σύγχρονο τσίρκο, ακροβατικά, street dance.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: http://kalamatadancefestival.gr/index.php/el/