Μία ακόμη σημαντική διάκριση πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Γιώργος Πέτρου. Ο Έλληνας μαέστρος με διεθνή σταδιοδρομία, είναι υποψήφιος για βραβείο Grammy στην κατηγορία «καλύτερη ηχογράφηση όπερας» για την ερμηνεία του στον «Ottone» του Χαίντελ.

Η ηχογράφηση έγινε για την DECCA με την ιταλική ορχήστρα Ιl Pomo d' Oro (ερμηνευτές: Max Emanuel Cencic & Lauren Snouffer, παραγωγή Jacob Haendel). Οι άλλες τέσσερις υποψηφιότητες της κατηγορίας περιλαμβάνουν τους αρχιμουσικούς Valery Gergiev, Gianandrea Noseda, Hans Graf και Lothar Koenigs.

Η τελετή απονομής των 60ών βραβείων Grammy θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018 στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης.

Ο Πέτρου είναι από τους πλέον διακεκριμένους διευθυντές ορχήστρας της γενιάς του, με εμφανίσεις σε μεγάλα θέατρα και συμφωνικά κέντρα. Από τον Σεπτέμβριο του 2012 είναι καλλιτεχνικός διευθυντής της Καμεράτα-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής, ενώ συνεργάζεται ως αρχιμουσικός με γνωστά λυρικά θέατρα και ορχηστρικά σύνολα ανά τον κόσμο, με πλούσια δισκογραφία.