Ο Θάνος είναι ένα σπάνιο μουσικό ταλέντο και είναι από αυτούς τους ανθρώπους που αποδεικνύουν πως με πείσμα, πολύ δουλειά και επιμονή μπορείς να καταφέρεις όσα ονειρεύεσαι.

Βρέθηκε στην παγκόσμια ροκ σκηνή και το μουσικό του ταλέντο του χάρισε μια υποτροφία για το καλύτερο μουσικό πανεπιστήμιο του κόσμου, το Berklee College of Music, στην Βοστόνη, όπου και σπουδάσε από τον Μάιο του 2013 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2016.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά και ας γνωρίσουμε καλύτερα τον Έλληνα καλλιτέχνη που διαπρέπει στο εξωτερικό…

Ο Θάνος Παπαδόπουλος αισθάνθηκε την ανάγκη για τη μουσική σε μικρή ηλικία. Σε ηλικία έξι χρόνων αγόρασε το πρώτο του αρμόνιο και άρχισε να παίζει και να μαθαίνει μελωδίες με το αυτί. Από τότε η αγάπη του για τη μουσική παραμένει η ίδια.

Στην ηλικία των 14 ξεκινάει ως ντράμερ και κρουστός στη Sindos Concert Band, μια ορχήστρα σύγχρονης και κλασικής μουσικής με μαέστρο το Μίλτο Πολυχρονίδη. Παίρνουν μέρος σε φεστιβάλ και διαγωνισμούς ορχηστρών στην Ευρώπη σε χώρες όπως Τσεχία, Ιταλία, Ουγγαρία, Λουξεμβούργο κερδίζοντας βραβεία και λίγο αργότερα παίρνει πτυχίο στην κλασική αρμονία.

Το 2006 ξεκινάει εμφανίσεις σε γνωστές τοπικές σκηνές της Θεσσαλονίκης όπως ο Μύλος, το Malt n Jazz καθώς και σε όλη την Ελλάδα με διάφορους καλλιτέχνες. Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας επιλέγεται ως ντράμερ και κρουστός στη Στρατιωτική Μουσική/Γ’ΣΣ “Μέγας Αλέξανδρος’’ εμφανίζεται σε ποικίλες εκδηλώσεις της μπάντας και τον Οκτώβριο του 2012 συμμετέχει στην μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για τα 100 χρόνια απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης.

To Νοέμβριο του 2012 αφού ολοκληρώνει τα στρατιωτικά του καθήκοντα, αποφασίζει να πάρεις μέρος σε audition στην Αθήνα, για το Berklee College of Music, ένα από τα μεγαλύτερα ανεξάρτητα κολέγια σύγχρονης μουσικής στον κόσμο. Γίνεται δεκτός από το κολέγιο με μεγάλη υποτροφία και επίσης κερδίζει μουσική υποτροφία από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό μουσικής U are what U do-Kostas Kouvidis. Λίγο πριν αναχωρήσει για την Αμερική ηχογραφεί το κομμάτι “New York in Sofia” σε Balkan jazz ύφος με τον διεθνούς φήμης τρομπετίστα και συνθέτη Παντελή Στόικο.

Το Μάιο του 2013 ξεκινάει τις σπουδές του στη Βοστόνη πάνω στα Music Performance και Music Production and Engineering, με ονόματα στο χώρο όπως οι Dave Di Censo, Ralph Peterson Jr., Kenwood Dennard και ο πολυβραβεύμενoς με Grammy παραγωγός Prince Charles Alexander. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο κολλέγιο διδάσκει ως βοηθός κλασική αρμονία, σολφέζ και παραγωγή όπως επίσης συμμετέχει ως παραγωγός και ντράμερ σε διάφορα πρότζεκτ, μαζί με καθηγητές εντός και εκτός κολλεγίου.

 
Το Μάιο του 2014 επιλέγεται μετά από audition από το Αμερικάνικο πανκ ροκ συγκρότημα “The Burning Streets” και κάνουν περιοδείες μαζί με θρυλικά πανκ ροκ συγκροτήματα όπως οι Dead Kennedys, οι G.B.H και οι Reagan Youth. Οι εμφανίσεις τους περιλαμβάνουν sold out συναυλίες σε ιστορικές ροκ σκηνές της Αμερικής όπως Irving Plaza και Gramercy Theater στη Νέα Υόρκη, JC Dobb’s και Theater of the Living Arts στη Φιλαδέλφεια, Reggies στο Σικάγο και Rock N Roll Hotel στην Ουάσινγκτον στις οποίες έχουν εμφανιστεί μεγάλα ροκ συγκροτήματα και καλλιτέχνες όπως οι Nirvana, οι U2, οι Foo Fighters, ο Paul Mccartney, οι Coldplay, οι Oasis και όχι μόνο. Καθιερώνεται έτσι ως ο μόνος Έλληνας ντράμερ που το έχει καταφέρει αυτό με Αμερικανικό ροκ συγκρότημα.

Το Μάιο του 2015 με τον συμφοιτητή του Άλκη Νικολαίδη μετά από επιλογή τους από τον βραβευμένο παραγωγό ταινιών Norman Lang, συνθέτουν τη μουσική για την μικρού μήκους ταινία “Viral” όπου και συνεργάζεται με τον πολυβραβευμένο με Emmy κινηματογραφιστή Rick Macomber, την ιδρύτρια του Boston Casting Lisa Sobel, και την βραβεύμενη σκηνοθέτη Pearl Lung. Η ταινία προβλήθηκε στο Kendall Square Theater για το 48 hour Film Festival της Βοστώνης κερδίζοντας τις εντυπώσεις.

Toν Ιούνιο του 2016 με αφορμή την ηχογράφηση του single του “The Speaking Mind” δημιουργεί το συγκρότημα “Under Orders” μαζί με τους Daniel Patino, Sean Frawley και Tanveer Haque. Το κομμάτι ηχογραφείται, αφού πρώτα επιλέγεται, από τον Άγγλο ηχολήπτη-παραγωγό Matthew Ellard (The Clash, Elliot Smith, Mighty Mighty Bosstones,) και τον Οκτώβριο του 2017 γυρίζεται το βίντεοκλιπ με δικό του σενάριο. Το κομμάτι κυκλοφορεί επίσημα μαζί με το βίντεοκλιπ στις 1 Νοεμβρίου 2017 παίρνοντας φοβερή κριτική με την φράση “Great rockin’ tune and genuinely great video!!” από τον Αμερικανό Sean Slade μουσικό παραγωγό μεγάλων ροκ συγκροτημάτων όπως οι Radiohead, The Pixies, Weezer και Lou Reed.

Η ταινία μικρού μήκους, την μουσική της οποία συνυπογράφει ο Θάνος