Συνέντευξη στη Μαριάνθη Κουνιά – mfkounia@hotmail.com / ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Είναι μετρ του γέλιου. Όταν παίζει στη σκηνή, σείεται το θέατρο από τα γέλια. Ο λόγος για τον Σωτήρη Καλυβάτση, έναν από τους πιο ταλαντούχους Έλληνες κωμικούς ηθοποιούς, που φέτος υποδύεται ένα γυναικείο ρόλο στην κωμωδία «Πρωταγωνίστριες» στο θέατρο Ακάδημος. Ο Σωτήρης μιλώντας σήμερα στο secret, αποκαλύπτει τη χαρά του για τον πρώτο γυναικείο ρόλο του στο θέατρο, δίπλα στον Γιώργο Παρτσαλάκη, αλλά και την επιθυμία του να επιστρέψει στην τηλεόραση, τόσο με μια νέα σατιρική εκπομπή, αλλά και με ολοκαίνουργιο, κωμικό σήριαλ. Κατά τη διάρκεια της συζήτησή μας αναφέρθηκε και στο δημοσίευμα που πρόσφατα τον ήθελε ζευγάρι με την ηθοποιό Σοφία Παυλίδου και φυσικά στον Αντώνη Κανάκη, που πρόσφατα απέκτησε το πρώτο του παιδί.

Δώσε μας λίγο κλίμα από την παράσταση στο θέατρο Ακάδημος
Το έργο παίζεται πρώτη φορά στην Ελλάδα και προκαλεί ένα φοβερό, αβίαστο γέλιο. Πρόκειται για δύο φτωχούς ηθοποιούς σε απόγνωση, που διαβάζουν μια αγγελία για μια ηλικιωμένη κυρία που ψάχνει τα δύο ανίψια της για να τους αφήσει την περιουσία της πριν πεθάνει. Και μπαίνουν στη διαδικασία να τα υποδυθούν. Όμως μαθαίνουν πως αυτά είναι γυναίκες. Η συνέχεια είναι ξεκαρδιστική, αλλά έχει και τρυφερή πλευρά. Με τον Παρτσαλάκη, με τον οποίο συνεργάζομαι πρώτη φορά, υποδυόμαστε δύο γυναίκες.

Στο θέατρο είναι η πρώτη φορά που υποδύεσαι γυναίκα;
Στο θέατρο ναι, αλλά στην τηλεόραση πάρα πολλές φορές. Και δεν είναι καρικατούρες, αλλά κανονικές γυναίκες. Μπαίνουν στο σπίτι ως κανονικά κορίτσια, δεν το διακωμωδούμε. Και ο κόσμος γελάει, παρασύρεται μαζί μας. Αλλά σε αυτό το αποτέλεσμα έχει συμβάλει και η σκηνοθεσία του Μανούσου Μανουσάκη, που έστησε μια παράσταση γρήγορα και πολύ αρμονικά.

Αληθεύει πως θα επιστρέψεις στην τηλεόραση με σατιρική εκπομπή;
Ναι, αλλά έχει φρενάρει αυτό το σχέδιο, όπως φρέναραν κι όλα τα υπόλοιπα φέτος σε αυτή τη χώρα. Αλλά συμμετέχω σε ένα νέο κωμικό σήριαλ του Στράτου Μαρκίδη, που θα ξεκινήσει γυρίσματα με τη νέα χρονιά, αν όλα πάνε καλά και αν βρεθεί κανάλι. Θα συμμετέχουν ακόμα η Χρύσα Ρώπα, ο Κώστας Ευριπιώτης, ο Πέτρος Λαγούτης και πολλοί άλλοι.

Το ανακάτεμα με τα κανάλια σε προβληματίζει;
Από τη μια ευτυχώς που δεν έκλεισαν τα κανάλια και δεν έχασαν τη δουλειά τους οι εργαζόμενοι, και από την άλλη είναι πολύ ελπιδοφόρο που θα ανοίξουν κι άλλα, ώστε να βρίσκουμε δουλειά εμείς οι ηθοποιοί. Το σημαντικότερο όμως είναι να πληρώνονται όσοι δουλεύουν.

Σου χρωστούν χρήματα από παλιότερες δουλειές;

Ναι, από κάποιες δουλειές του παρελθόντος και από την εκπομπή Ελλάδα Σ’αγαπώ με την Ντορέτα Παπαδημητρίου και τον Φώτη Μπούμπουρα. Και έχω διαφύγει στη δικαιοσύνη για να πάρω τα χρήματά μου. Γιατί ο ένας χρησιμοποιεί τον άλλο για να μένουμε τελικά απλήρωτοι εμείς που δουλεύουμε. Ελπίζω ο καινούριος χρόνος να μας φέρει όλα μας πήραν οι άλλες χρονιές.

Πρόσφατα σου προσάψανε ότι έχεις δεσμό με την πρώην γυναίκα ενός πολύ καλού φίλου σου, τη Σοφία Παυλίδου. Πως το πήρες;
Ήταν ψέματα. Δεν υπάρχουν αυτά. Ήταν ένα σενάριο. Αλλά δεν με πείραξε, γιατί έχω συνιθήσει όλα αυτά τα χρόνια που είμαι στο χώρο. Και δεν είμαι μόνο εγώ, όλοι οι καλλιτέχνες που γινόμαστε θέμα στα περιοδικά, άλλες φορές μας γράφουν αλήθειες και άλλες γράφουν τέρατα για εμάς. Με την Σοφία έχουμε συνεργαστεί τρεις χρονιές στο θέατρο. Με τον Χρήστο συνεργαστήκαμε πέρυσι στο ραδιόφωνο. Είμαστε πολύ φίλοι. Εδώ ο κόσμος καίγεται και κάποιοι ασχολούνται με χαζά.

Μιλήσατε με τον Χρήστο Φερεντίνο;
Ναι μίλησα και με τη Σοφία και με το Χρήστο και γελάγαμε. Ο Χρήστος γνώριζε πως αυτό δε θα ίσχυε σε καμία περίπτωση.

Ευχήθηκες στον Αντώνη Κανάκη για το μωρό του;

Του ευχήθηκα να είναι γερός και να χαρεί την οικογένειά του. Εύχομαι τα καλύτερα για αυτόν.

Χάρηκες που έκανε παιδί;
Βέβαια. Το ότι δεν συνεργαζόμαστε πια, δεν σημαίνει πως ο ένας θέλει να σκοτώσει τον άλλον. Είναι δυνατόν κάποιος να αποκτά παιδί κι εγώ να στεναχωριέμαι;