Στην αρχή της συζήτησης κλήθηκε να σχολιάσει το καλοκαίρι που πέρασε, με τις απαγορεύσεις των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά της πανδημίας του κοροναϊού.

«Πέρασα ένα καλοκαίρι δύσκολο, για φανταστείτε ότι είναι το πρώτο καλοκαίρι μετρά από 25 χρόνια που δεν πήγα περιοδεία. Για 25 χρόνια δεν έχω κάνει ποτέ, μα ποτέ μου διακοπές γιατί πάντοτε περιόδευα όλη την Ελλάδα με μια από τις παραγωγές μας.

Φέτος, δεν ήθελα να με σταματήσει ο κοροναϊός και αποφασίσαμε να βγούμε για μια μικρή περιοδιούλα με το έργο "Ο Θησέας και ο Μινώταυρος" και η αλήθεια είναι ότι θα πήγαινε εξαιρετικά γιατί έβλεπα πόσο ωραία το υποδέχθηκε ο κόσμος, αλλά από την άλλη μεριά μας καλούσαν στο τηλέφωνο για να μας ανακοινώσουν κάποια ματαίωση φεστιβάλ, κάποιο μέρος που θα πηγαίναμε, αφού φέτος σταμάτησαν πολλές εκδηλώσεις, οπότε στο τέλος σταματήσαμε κι εμείς».

Ενόψει και των νέων μέτρων που ανακοινώθηκαν, τι περιμένετε από τον φετινή θεατρική περίοδο;

«Τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα, κι εγώ δεν μπορώ να φορτώσω σε κανέναν αυτό το πράγμα που ζούμε. Είναι παγκόσμιο και είναι μια μεγάλη καταστροφή για όλους μας. Μακάρι να τα καταφέρουμε να βγούμε ζωντανοί από αυτή την ιστορία.

Είμαι από τους ανθρώπους που προσέχω πάρα πολύ γιατί μ΄ ενδιαφέρει να ζήσω. Θα ήθελα να προσφέρω τον εαυτό μου, αν με χρειάζονται για διαφήμιση δωρεάν, είμαι μέσα. Να με δούνε να βάζω την μάσκα ώστε να προσέχει και να προφυλάσσεται ο κόσμος».



Θεατρικά τι θα παρουσιάσετε φέτος;

«Εμείς αρχίζουμε κι ετοιμάζουμε δυο παραστάσεις.

Η μια παράσταση θα είναι "Ο Μικρός Πρίγκηπας" του Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ στο Ίδρυμα Μιχ. Κακογιάννης, φτιαγμένος και διασκευασμένος με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να το καταλάβει και το πιο μικρό παιδί.

Πρωτότυπη μουσική έχει γράψει ο Στέφανος Κορκολής, με τον οποίο συνεργάζομαι για πρώτη φορά. Έχουμε κάνει μια πρώτη επαφή, και μια πρόβα διαβάζοντας το έργο. Θέλω να πω ότι είναι εξαιρετικός μουσικός, δένει με τον "Μικρό Πρίγκηπα" και νομίζω ότι θεού θέλοντας θα γίνει μια εξαιρετική παράσταση.

Στον προγραμματισμό μας έχουμε να ξεκινήσουμε στις 8 Νοεμβρίου, αλλά πάντοτε βλέποντας και κάνοντας. Το λέω για να ξηγηθούμε γιατί μπορεί να γίνει Lock down, κάνεις δεν ξέρει».

Για την επόμενη παράσταση που ετοιμάζει για την φετινή θεατρική περίοδο, η Κάρμεν Ρουγγέρη είπε ότι:

Η επόμενη παράσταση που ετοιμάζω θα ανέβει στο Christmas Theater. Πρόκειται για ένα θέατρο με 3.000 θέσεις, και θα ανεβάσουμε σε μια πολύ ακριβή παραγωγή του "Άθλους του Ηρακλή".

Επειδή είναι πολύ μεγάλο το θέατρο δίνει την δυνατότητα να κάθεται πολύ αραιά ο κόσμος, και να μην φοβάται. Πιστεύω ότι θα μας τιμήσει το κοινό.
Πάντοτε όμως λέω, θεού θέλοντας, και κοροναϊού επιτρέποντος, να το ξεκαθαρίσουμε αυτό».

Σας βρισκω πολύ δημιουργική αυτή την περίοδο και πολύ αισιόδοξη.

«Είμαι αισιόδοξη ότι θα τις ετοιμάσουμε τις δουλείες για να παιχτούνε. Αν όμως δεν παιχτούνε λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας τότε θα τις φυλάξουμε για να είναι έτοιμες να παρουσιαστούν όταν με το καλό θα έχουν περάσει όλα, και θα μπορέσουμε να λειτουργήσουμε κανονικά ως θέατρο.

Αυτή την στιγμή το μόνο που πρέπει να μας ενδιαφέρει και προέχει, είναι η υγεία του κόσμου».



Η Κάρμενεν Ρουγγέρη μας αποκάλυψε και την μεγάλη της αγάπη για την τηλεόραση, όταν ρωτήθηκε αν εκτός από τις θεατρικές παραγωγές θα ασχοληθεί ξανά μαζί της, και αν τις έγιναν προτάσεις.

«Η τηλεόραση είναι κάτι που ενδιαφέρει πιστεύω κάθε ηθοποιό, κι ενδιαφέρει κι εμένα. Για την ώρα δεν μου έχει προταθεί κάτι, απλώς εμείς έχουμε κάνει μια πρόταση που μας ενδιαφέρει πάρα πολύ για να γίνει, και είναι "Τα παραμύθια της γης" που περιμένουμε να δούμε αν θα εγκριθεί.

Τέλος θα πρέπει να αναφέρουμε τους συνεργάτης της παράστασης «Ο Μικρός Πρίγκηπας» που είναι σε κείμενο της Κάρμεν Ρουγγέρη, όπου μοιράζεται την σκηνοθεσία μαζί με την Χριστίνα Κουλουμπή

Σκηνικά - Κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή
Μουσική: Στέφανος Κορκολής
Στίχοι: Ανδρέας Κουλουμπής
Κίνηση - Χορογραφίες - Φωτισμοί: Πέτρος Γάλλιας
Sound design & video:Αντώνης Δελαπόρτας
Γραμματειακή Υποστήριξη: Ελένη Καρτάση
Υπεύθυνη γραφείου παραγωγής: Αγγελική Ματζουράνη

Όσο για την παράσταση «Οι Άθλοι του Ηρακλή» οι συντελεστές είναι οι ίδιοι, αφού έχω επιλέξει μια ομάδα που τιμάει το θέατρο εξομολογήθηκε η Κάρμεν Ρουγγέρη, με την μόνη διαφορά ότι την μουσική γράφει ο Αντώνης Δελαπόρτας.

Τέλος, επισήμανε ότι είναι παραστάσεις τεκμηριωμένες που σέβονται τον θεατή, και έχουν σκοπό να τον κερδίσουν. Αυτό που πιστεύω πάντα είναι ότι το θέατρο πάντα πρέπει να είναι πηγή γνώσης.

Έτσι και αλλιώς η Κάρμεν Ρουγγέρη εδώ και τόσα χρονια έχει βρει τον τρόπο να επικοινωνεί με τους νέους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.