Οι καλοκαιρινές περιοδείες των φετινών θεατρικών σχημάτων έχουν αρχίσει να ολοκληρώνονται με αρκετές από αυτές να έχουν ήδη τελειώσει.

Πως όμως γινόταν φέτος μια περιοδεία με αυστηρά μέτρα προστασίας και υπό τον φόβο του Κορωνοϊού;

«Ξεκινήσαμε πολύ αισιόδοξα και με μεγάλο ενθουσιασμό. Κάναμε τέσσερις πολύ καλές και δυνατές παραστάσεις στην Αθήνα με πολύ μεγάλη προσέλευση τον Ιούλιο. Ο κόσμος ενθουσιάστηκε και γέλασε πολύ. Όσο όμως προχωρούσε η περιοδεία, αυξάνονταν τα κρούσματα και έβγαιναν κακές ειδήσεις. Έτσι τρόμαζε ο κόσμος και η προσέλευση συνέχεια μειωνόταν. Και έγινε ζημιά. Μέχρι που φτάσαμε να ακυρώσουμε την παράσταση κάπου στα μέσα Αυγούστου που είχε φουντώσει το πράγμα» λέει στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ο Σταύρος Νικολαίδης που πρωταγωνιστούσε στην κωμωδία του Γιώργου Θεοδοσιάδη «Δεν ακούω, δεν βλέπω, δεν μιλάω».

Ο γνωστός ηθοποιός υποστηρίζει πως κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού θα έπρεπε να γίνει μια πιο ήπια, επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος, ώστε να μπορέσουν να δουλέψουν όσες επιχειρήσεις ήταν ανοιχτές.

«Χρειαζόταν άλλη αντιμετώπιση. Δεν έχει νόημα να ανοίξεις τον τουρισμό, τα θέατρα, τα εστιατόρια και από την άλλη να τρομοκρατείς τον κόσμο και να τον κάνεις να μην πηγαίνει πουθενά. Γιατί την ίδια ζημιά κάνεις. Κάθε μέρα τα κανάλια αφιερώνουν πολύ χρόνο σε αυτό το θέμα. Και οι ηλικιωμένοι, που πλήττονται περισσότερο, είναι μια πολύ μεγάλη του θεατρικού κοινού. Αν δεν έρθουν στο θέατρο αυτοί αλλά και οι γύρω από αυτούς, αμέσως χάνουμε τα 2/3 του κοινού μας. Και για το χειμώνα πιστεύω πως με μια δέουσα προσοχή όλα μπορούν να αντιμετωπιστούν. Δεν λέω να κάνουμε ξέφρενα πάρτι, αλλά να μην υπάρχει και εκφοβισμός» αναφέρει ο γνωστός ηθοποιός, που σε λίγες μέρες θα τον δούμε στο νέο σήριαλ του Star ««Ερωτας με διαφορά» των Βασίλη Ρίσβα και Δήμητρας Σακαλή.