Ξανά στη σκηνή με τον ρόλο του γοητευτικού και δαιμόνιου Φιλανδού αριστοκράτη «Γιούγκερμαν» θα ανέβει στο τέλος του μήνα ο Γιάννης Στάνκογλου για δέκα τελευταίες παραστάσεις στο θέατρο Πορεία.

Η εξαιρετική παράσταση του Δημήτρη Τάρλοου, που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Μ.Καραγάτση, και λάτρεψε το κοινό για δύο ολόκληρα χρόνια, φτάνει στο τέλος της μετά από 150 sold-out παραστάσεις.

Πως όμως θα διεξάγονται φέτος οι θεατρικές παραστάσεις υπό την απειλή του αόρατου εχθρού; «Θα κάνουμε όλοι τα τεστ και μετά με κάποιο τρόπο θα ξεκινήσουμε. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο αλλά από την άλλη δεν πρέπει να κλείσουν και τα θέατρα. Θα είμαστε προσεκτικοί με τα πάντα. Όπως πάμε σε μια τράπεζα, ή όπως συναντούμε του φίλους μας. Ο κόσμος έχει φοβηθεί, πράγμα το οποίο με στεναχωρεί πολύ. Αλλά ελπίζω να αλλάξουν τα πράγματα κάποια στιγμή» δηλώνει στα Παραπολιτικα ο Γιάννης Στάνκογλου.

Το στοίχημα για τις φετινές θεατρικές παραγωγές είναι να καταφέρουν να είναι βιώσιμες και για το λόγο αυτό ήδη έχουν αρχίσει να γίνονται οι ανάλογες ζυμώσεις στον καλλιτεχνικό χώρο. «Όλοι οι καλλιτέχνες έχουν αρχίσει να προετοιμάζονται για τις δυσκολίες που έρχονται. Έχουμε αρχίσει να ψαχνόμαστε ώστε να βρούμε με ποιο τρόπο θα συνεχίσουμε. Το θέμα είναι να μπορεί μια παραγωγή να βγαίνει οικονομικά. Και νομίζω πως οι άνθρωποι του θεάτρου κινούνται αναλόγως ώστε να κάνουν ότι καλύτερο μπορούν για να μην κλείσουν τα θέατρα. Δεν θέλουμε να κλειστεί μέσα ο κόσμος λόγω φόβου» αναφέρει.

Ο Γιάννης Στάνκογλου δεν κρύβει την ανησυχία του και για το βιοποριστικό θέμα σε σχέση με το επάγγελμα του ηθοποιού, καθώς δεν είναι λίγες οι αλλαγές που θα συντελεστούν στο εξής στον καλλιτεχνικό χώρο. «Έχω προβληματιστεί πολύ. Αυτό που σίγουρα θα αλλάξει είναι ότι θα γίνονται περισσότερες δουλειές στην τηλεόραση. Ήδη τα περισσότερα κανάλια έχουν ρίξει το βλέμμα τους στη μυθοπλασία. Εγώ είμαι 19 χρόνια συνεχόμενα στο θέατρο και μου αρέσει να δουλεύω σαν το μυρμίγκι. Θα ήθελα πολύ να κάνω θέατρο φέτος αλλά δεν είναι πολύ εύκολο να ξεκινάει ένας θίασος πρόβες και μετά να μας λένε πως ακυρώνεται η παράσταση. Σε λίγες μέρες θα ξεκινήσω γυρίσματα στο νέα σήριαλ του Mega «Σχεδόν ενήλικες» της Μυρτώς Κοντοβά, το οποίο θα προβάλλεται από το τέλος Οκτωβρίου» αναφέρει.

Από την άλλη περιμένει και μια γενναία στήριξη από την Κυβέρνηση. «Το Υπουργείο Πολιτισμού πρέπει να στηρίξει τους καλλιτέχνες. Αλλά αυτό που προέχει είναι να βοηθήσει ώστε να απομακρυνθεί ο κόσμος από την ατμόσφαιρα του φόβου. Με μικρές, καλές κινήσεις πρέπει να φέρουμε ξανά τον κόσμο στο θέατρο, στις συναυλίες που έχουν ζωή» λέει.