Η αγαπημένη stand-up κωμικός Κατερίνα Βρανά ξεκινάει την Τρίτη 25 Αυγούστου από το Βεάκειο του Πειραιά, την καλοκαιρινή περιοδεία της διακωμωδώντας τη θυελλώδη περιπέτεια της υγείας της με τον πιο αστείο τρόπο.

Ήταν Απρίλιος του 2017, όταν η Κατερίνα Βρανά, βρισκόταν στη Μαλαισία για παραστάσεις. Εκεί αρρώστησε βαριά, φτάνοντας σε σημείο να κινδυνέψει η ζωή της.

Η Κατερίνα σώθηκε αλλά ακόμη αντιμετωπίζει προβλήματα με την κίνηση, την όραση και την ομιλία της. Αυτό, όμως, δεν τη σταματά απ’ το ν’ ανεβαίνει στη σκηνή. Γιατί το χιούμορ της έμεινε αλώβητο.

Στο stand-up show της “Staying Alive” (Σχεδόν Πέθανα), η Κατερίνα μιλά για όλα. Για Μαλαισιανούς, Άγγλους κι Έλληνες γιατρούς, τσαχπίνες νοσηλεύτριες και γοητευτικούς φυσικοθεραπευτές. Για το πώς η κορτιζόνη αντικαθιστά το μπότοξ, αλλά τίποτα δεν αντικαθιστά ένα σωστό ζευγάρι σκουλαρίκια.

«Έχουμε κλείσει μεγάλα, ανοιχτά θέατρα στα οποία να χωράει μπόλικός κόσμος με άνεση και ασφάλεια ώστε να μην φοβάται κανείς να έρθει να μας δει. Στην παράσταση τα μεγαλύτερα γέλια τα παίρνουν πάντα οι αντιδράσεις της οικογένειας μου, των γιατρών μου και των νοσοκόμων μου» δήλωσε η ίδια στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ.

Όμως πως νιώθει που δεν θα παίζει φέτος σε γεμάτα θέατρα, λόγω των απαραίτητων αποστάσεων μεταξύ των θεατών; «Σε μία κωμική παράσταση, το κύριο θέμα είναι το κοινό να έχει όρεξη να γελάει. Αν γίνεται αυτό, όσο μικρό και να ‘ναι το κοινό, η παράσταση μπορεί να είναι υπέροχη. Στο φεστιβάλ του Εδιμβούργου έχω κάνει παράσταση μπροστά σε τρία άτομα. Είναι ακόμη και σήμερα από τις πιο μνημειώδεις και πιο ευχάριστες παραστάσεις που έχω κάνει ποτέ» αποκαλύπτει.

Όσο για τη συνέχιση των ζωντανών παραστάσεων η Κατερίνα Βρανά διατηρεί της επιφυλάξεις της για το μέλλον. «Υπάρχει κλίμα ανασφάλειας, το οποίο δεν είναι καθόλου παραγωγικό για live παραστάσεις. Πιθανώς μελλοντικά να δούμε περισσότερες τηλεοπτικές / online παραγωγές» καταλήγει.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ

Στις 28/08 η γνωστή κωμικός θα εμφανιστεί στο Κηποθέατρο Παπάγου, στις 31/08 στο Θέατρο Βράχων του Βύρωνα, στις 8 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Πέτρας της Πετρούπολης και στις 12 και 13/09 στο CINE ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΗ του Βόλου.