Το Ηρώδειο θα πλημμυρίσει από μελωδίες και τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου, καθώς θα ανέβει ξανά στη σκηνή η «Όμορφη Πόλη», το υπέροχο μουσικοθεατρικό υπερθέαμα του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη σε σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη που τον περσινό χειμώνα σημείωσε απανωτά sold out σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

«Παρά τη μειωμένη χωρητικότητα του Ηρωδείου φέτος, ελπίζω να μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε τις δύο αυτές παραστάσεις, γιατί ο πολιτισμός και το θέατρο είναι ένα φως σε αυτή τη δυσκολία που περνάμε. Δεν με απασχολεί τόσο, ότι στο Ηρώδειο δεν θα χωράει πολύς κόσμος. Με απασχολεί να ανέβει η παράσταση και να δώσει χαρά και συγκίνηση στον κόσμο. Γιατί είναι μια παράσταση που μιλάει στην καρδιά του θεατή με τη διαχρονική μουσική του τεράστιου Μίκη» δήλωσε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ο γνωστός σκηνοθέτης.

Οι ηθοποιοί και οι τραγουδιστές που συμμετέχουν στην παράσταση είναι καλλιτέχνες, άμεσα συνδεδεμένοι με τα τραγούδια του Μίκη. «Γνωρίζουν καλά το έργο του, την ψυχοσύνθεσή του, την ιστορία του και αγαπούν ιδιαίτερα τα τραγούδια αυτά. Η «Όμορφη Πόλη» είναι για μένα η πιο ολοκληρωμένη παράσταση που έχω κάνει, για την οποία εργάστηκα και αφοσιώθηκα περίπου 10 μήνες. Στόχο έχει να μεταδώσει στον κόσμο την ουσία των τραγουδιών του Μίκη, αλλά και των άγνωστων ποιημάτων του, που είχε γράψει σε πολύ δύσκολες και καίριες εποχές της ζωής του» αναφέρει για την παράσταση στην οποία συμμετέχουν οι Δημήτρης Μπάσης, Πέγκυ Σταθακοπούλου, Γιώργος Κιμούλης, Κώστας και Κωνσταντίνος Καζάκος, Σαλίνα Γαβαλά κ.α.