Για την πρωτοφανή κατάσταση που ζούμε με τον κοροναϊό αλλά και τον τρόπο που ο ίδιο τη βιώνει μίλησε σε συνέντευξή του ο Μιχάλης Ρακιντζής.

«Τον τρόπο που ζω τα τελευταία χρόνια μπορείς να τον χαρακτηρίσεις και καραντίνα. Δεν βγαίνω έξω και τον περισσότερο χρόνο είμαι στο στούντιο, με ελάχιστες κοινωνικές επαφές. Οπότε δεν είδα και μεγάλη διαφορά. Δεν μου έλειψε ούτε το έξω ούτε το τζόγκινγκ ούτε η βόλτα με τον σκύλο ούτε τίποτα. Σκύλο φυσικά δεν έχω, αλλά έχω γάτες. Έτσι, πέρασα αυτή τη δύσκολη περίοδο ήσυχα, χωρίς να καταλάβω και πολλά».

Για το πώς επηρεάζουν τον κλάδο του τα υγειονομικά πρωτόκολλα COVID-19 απάντησε: «Αυτά για μένα είναι δευτερεύοντα. Σημασία έχει να τηρούμε τις οδηγίες, να μην αφήνoυμε αυτό το πράγμα να μεταδίδεται, να είμαστε πολύ προσεκτικοί και εντάξει.

Τώρα, αν η δουλειά δεν είναι στα ίδια φόρτε που ήταν πριν από τον κορανοϊό, δεν πειράζει. Κάνουμε ένα διάλειμμα, αρκεί να επανέλθουμε υγιείς και να μην εκεί συμβεί τίποτα το κακό. Βλέπω ότι ο μισός κόσμος φοβάται και ο άλλος μισός δεν δίνει καμία σημασία.

Δεν τάσσομαι ούτε με τη μία ούτε με την άλλη πλευρά. Είμαι από αυτούς που απλώς ακούνε τις οδηγίες και προσέχουν όσο γίνεται περισσότερο, όχι από φόβο, αλλά από υπευθυνότητα».

Σχετικά με τη ματαίωση των πανηγυριών, είπε: «Ήδη δεν θα μπορούσε να υπάρξει κανένας έλεγχος, αφού όλοι είδαμε από τις τηλεοράσεις τι συμβαίνει: ο ένας επάνω στον άλλον κυριολεκτικά.

Ή μπορεί να μην είναι μόνο πανηγύρι, αφού βλέπουμε και άλλες εκδηλώσεις όπου ο κόσμος δεν δίνει καμία σημασία. Νομίζω ότι πρέπει να δείξουμε κάποια υπευθυνότητα, γιατί ο ιός είναι ανάμεσα μας.

Δεν μπορώ να σου πω αν κάνανε καλά ή άσχημα που τα σταματήσανε, αλλά, αν δεν υπάρχει άλλος τρόπος να πειθαρχήσουμε, νομίζω ότι το τελευταίο μέτρο είναι αυτό».

Έκανε σχέδια για το καλοκαίρι; «Διακοπές δεν θα πάω, θα αποφύγω τις μετακινήσεις με πλοία και αεροπλάνα, γιατί έχω και τη μητέρα μου και δεν θέλω να την εκθέσω σε κίνδυνο.

Θα περάσουμε ωραία εδώ, στην Αθήνα, με ό,τι ωραίο αρέσει στον καθένα να ασχολείται. Αυτό είναι, δεν χάλασε ο κόσμος αν δεν πάω και μια χρονιά κάπου». Και το ελικόπτερο; Πρόκειται για άριστο χειριστή ελικοπτέρου, που όποτε θέλει το σηκώνει και φεύγει από την Αθήνα.

«Εντάξει, είναι μια πραγματικότητα, μόνο που δεν είμαστε βόλτες συνέχεια. Αυτό συμβαίνει κατά καιρούς και όποτε υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος και η διάθεση», απάντησε. «Δεν είναι τόσο ονειρικά τα πράγματα, είναι πιο απλά, πιο καθημερινά» δήλωσε ο Μιχάλης Ρακιντζής στο Secret.