Ο αισθητικά αναβαθμισμένος εξωτερικός κήπος του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, αποδόθηκε την περασμένη Δευτέρα στους Αθηναίους και στους επισκέπτες του Μουσείου. Το έργο της ανάπλασης, πραγματοποιήθηκε με στόχο την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του προαυλίου και των χώρων πρασίνου, με απόλυτο σεβασμό στην ιστορική, πολιτισμική, αισθητική και αστική ταυτότητα του Μνημείου.

Η έμπνευση για τον σχεδιασμό, προέρχεται από την ελληνική φύση αλλά και τους αρχαίους ελληνικούς κήπους, με αυτοφυή ιστορικά φυτά όπως δίκταμο, θυμάρι, άγρια ρίγανη, κυπαρίσσια, μυρτιές αλλά και παραδοσιακά καρποφόρα είδη όπως ροδιές, λωτούς, αμυγδαλιές και αμπέλι. Συνολικά φυτεύτηκαν περί 6.000 νέα φυτά, ενώ εγκαταστάθηκε νέο αυτόματο σύστημα άρδευσης, καθώς και νέος σύγχρονος αντιβανδαλιστικός φωτισμός.
DSC_7870

Στην εκδήλωση απόδοσης του κήπου απηύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης, η διευθύντρια του Ε.Α.Μ. Δρ Μαρία Λαγογιάννη, ο κ. Βίκτορ Κρέσπο, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας JTI, με χορηγία της οποίας πραγματοποιήθηκε το έργο, και ο κ. Αντώνης Σκορδίλης από την εταιρεία Ecoscapes, που σχεδίασε την αναβάθμιση του κήπου. Παρών ήταν επίσης, ο Πρέσβης της Ιαπωνίας κ. Γιασουχίρο Σιμίζου.