Η Αθηνά Κοντοδήμα κατάγεται από την Ήπειρο αλλά ζει μόνιμα στην Αθήνα.  Ξεκίνησε από πολύ μικρή να τραγουδά και να κάνει live με τις εκάστοτε μπάντες της σε αποκλειστικά αγγλόφωνο ρεπερτόριο.

Συμμετείxε για δύο χρόνια στη δεκαμελή soul-funk μπάντα Soulmates. Πλέον ασχολείται με το ελληνικό τραγούδι και κάνει μαθήματα φωνητικής με τη Σοφία Νοητή. Mαζί με τους Kourelou band έχει τραγουδήσει σε διάφορες χώρες του εξωτερικού όπως Μάλτα, Σουηδία, Νορβηγία.

To 2019 κυκλοφορεί ένα single από την Panik Records με τον Παντελή Κυραμαργιό σε σύνθεση δική του και στίχους του Σταύρου Σταύρου με τίτλο «Κάτι για σένα». Ακολουθούν live σε όλη την Ελλάδα με δύο ιδιαίτερες στιγμές το live των Λιπασμάτων με guest τον Γιάννη Κότσιρα και το lake party με τους Πυξ Λαξ.

Τον Γενάρη του 2020 κυκλοφορεί το δεύτερό της single με τίτλο «Δεύτερη φωνή» σε δική της μουσική και στίχους.

Επιπλέον συνεργάζεται με τον συνθέτη - κρουστό από την Κρήτη Αντώνη Ζαχαράκη ηχογραφώντας το κομμάτι «Η αγάπη που αγαπώ» σε μουσική δική του και στίχους του Γιάννη Ζαρκαδούλα και συμμετέχει τραγουδώντας στα live των Δημήτρη Καρρά για το αφιέρωμα στον Παύλο Σιδηρόπουλο και ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ στην Αγγλικανική Εκκλησία στα πλαίσια των Church Sessions του Radio Pepper 96.6.

Φέτος το καλοκαίρι κυκλοφορεί ένα ακόμα single με τίτλο «Στάλα» σε μουσική δική της και στίχους του Πάνου Λυκουριά.



Αθηνά, από πότε άρχισες να καταλαβαίνεις ότι το τραγούδι είναι μέρος της ζωής σου;

Γενικά τραγουδούσα από πολύ μικρή σε μπάντες ερασιτεχνικά, όμως ποτέ δεν είχα σαν στόχο να το κυνηγήσω επαγγελματικά. Ουσιαστικά η απόφαση πάρθηκε αρκετά αργότερα όταν σταμάτησα συνειδητά την τότε δουλειά μου με σκοπό να ασχοληθώ με κάτι που πραγματικά αγαπώ και ήθελα όντως να αφιερώσω χρόνο και ενέργεια.

Ποια είναι τα τραγούδια που έχεις κυκλοφορήσει;

Το πρώτο τραγούδι που κυκλοφόρησα ήταν το "κάτι για σένα" του Παντελή Κυραμαργιού ένα ντουέτο με εκείνον. Μετά ήρθε η «Δεύτερη φωνή» ένα δικό μου κομμάτι σε μουσική - στίχους κάτι πιο κοντά στα δικά μου ακούσματα και αισθητική. Ακολούθησε ένα πολύ όμορφο τραγούδι του Αντώνη Ζαχαράκη «Η αγάπη που αγαπώ» και πριν μερικές μέρες κυκλοφόρησα τη «Στάλα» ένα ακόμα δικό μου σε μουσική και σε στίχους του Πάνου Λυκουριά.

Ποιες οι πιο σημαντικές σου συνεργασίες;

Έχω πολλές δυνατές στιγμές που μπορώ να ξεχωρίσω σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα που ασχολούμαι με την ελληνική μουσική. Φυσικά ξεχωρίζω τον Παντελή, τον Αντώνη Ζαχαράκη, τον Βασίλη Ράλλη όπου συμμετείχα σε ένα κομμάτι του, τον Ταφ Λάθος αλλά και τον Δημήτρη Καρρά που με επέλεξε να τραγουδήσω με την υπόλοιπη μουσική παρέα στα πλαίσια του αφιερώματος - live στον Παύλο Σιδηρόπουλο.



Ενώ στην ουσία έχουν περάσει λίγοι μήνες από την πρώτη σου κυκλοφορία «Κάτι για σένα», τι έχει αλλάξει στον τρόπο που προσεγγίζεις τα τραγούδια σου;

Την περσινή σεζόν κυκλοφόρησε το κάτι για σένα ένα κομμάτι του Παντελή Κυραμαργιού σε σύνθεση και στίχους του Σταύρου Σταύρου. Τότε ακόμα ψαχνόμουν στο πού θέλω να κινηθώ στα επόμενά μου βήματα και στο πώς θέλω να με γνωρίσει ο κόσμος. Αποφάσισα λοιπόν να πράξω με ειλικρίνεια και να αφεθώ στο συναίσθημά μου που έλεγε να ενώσω τις 2 μου πλευρές δηλαδή τον μοντέρνο με τον παλιό ήχο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ATHINA (@athinakontodima) στις


Η πιο πρόσφατη κυκλοφορία σου είναι το «Στάλα». Κάθε τραγούδι λένε έχει μια ιστορία, πες μας την ιστορία αυτού του τραγουδιού.

Αυτό το τραγούδι το έγραψα μέσα στην καραντίνα. Η μουσική και η δημιουργία με βοήθησαν στο να περάσει παραγωγικά και ευχάριστα όλο αυτό το διάστημα.

Ήθελα να γράψω κάτι χαρούμενο και φρέσκο και να συνδυάσω κάπως την παράδοση με το καινούριο. Σε αυτό το εγχείρημα με βοήθησε απίστευτα ο Βαγγέλης Καραπέτρος που επιμελήθηκε την ενορχήστρωση και παραγωγή και έδωσε με το ηλεκτρονικό στοιχείο αυτήν τη μοντέρνα πινελιά.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ATHINA (@athinakontodima) στις



Ποια είναι τα επόμενα σχέδια;

Είμαι σε φάση ηχογράφησης επόμενων κομματιών και γενικά κάνω κάποιες συζητήσεις για live τον χειμώνα αν όλα πάνε καλά λόγω του ιού. Κατά τα άλλα διακοπές στην Ήπειρο και ίσως κάποια παρεΐστικα live στο χωριό.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ATHINA (@athinakontodima) στις


Αυτό το καλοκαίρι τί έχεις προγραμματίσει για τις εμφανίσεις σου;

Θα παίξω μετά από πολλούς μήνες στην όμορφη ταράτσα του Μicraasia-fez στις 2 Αυγούστου
στο Γκάζι μαζί με τον Σωτήρη Καστάνη στην κιθάρα και στις λούπες και τον Αντρέα Κώστα στα φωνητικά. Σας περιμένω όλους με μεγάλη χαρά.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ATHINA (@athinakontodima) στις