Οι «παλιές αγάπες» συναντήθηκαν χθες στο Mega και στην εκποµπή «Στο σπίτι… µε τους Πυξ Λαξ». Σε µια ανεπανάληπτη βραδιά, το αγαπηµένο συγκρότηµα µπήκε στο στούντιο µε παιχνιδιάρικη διάθεση παρέα µε µουσικούς αλλά και αγαπηµένους φίλους, για να θυµίσει σε όλους µας «τι είναι αυτό που µας ενώνει». Ηταν µια βραδιά γεµάτη θρυλικές επιτυχίες, µοναδικές ερµηνείες, τραγούδια που αγαπάµε και µελωδίες που ξυπνούν αναµνήσεις και δυνατά συναισθήµατα.

Στο τέλος της βραδιάς το «S» είχε µια ευχάριστη συζήτηση µε τον κορυφαίο ερµηνευτή Μπάµπη Στόκα.   Πώς περάσατε χθες στην εκποµπή του Mega «Στο σπίτι... µε τους Πυξ Λαξ»; Ηταν µια πάρα πολύ ωραία βραδιά. Παίξαµε ωραία, µε αγαπηµένους φίλους που δεν είχε τύχει να βρεθούµε ως Πυξ Λαξ µαζί επί σκηνής, και το απολαύσαµε. Τους ευχαριστούµε πάρα πολύ που µας έκαναν την τιµή να παίξουν µαζί µας - την αγαπηµένη µας Ελευθερία Αρβανιτάκη, τον Στέλιο ∆ιονυσίου, τον Λεωνίδα Μπαλάφα, τη Μαρίζα Ρίζου και τον Γιώργο και Νίκο Στρατάκη.

Ετοιµάζετε κάτι για το καλοκαίρι;

Μέχρι στιγµής έχουµε τέσσερις συναυλίες: 16 Ιουλίου στην Τεχνόπολη ∆. Αθηναίων, 24 Ιουλίου στο Τhe Long Beach Festival στην περιοχή της Αρχαίας Πύδνας Πιερίας (για τους φίλους µας στη Βόρεια Ελλάδα), 7 Αυγούστου στο Urban Athens Festival στο Τerra Vibe Park και 30 Σεπτεµβρίου στη Λευκωσία. Οι συναυλίες που κάνουµε εµείς, βέβαια, δεν είναι εύκολο να γίνουν µε 40% προσέλευση. Θα δούµε. Ετσι κι αλλιώς, ο πολιτισµός είναι κλειστός σε αυτήν τη χώρα αυτήν τη στιγµή.

Πώς σας φάνηκαν τα µέτρα που πήρε η υπουργός Πολιτισµού για τους καλλιτέχνες;

Νοµίζω ότι πρέπει να σκεφτούν πως υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που δεν έχουν να φάνε. Είναι κάτω από τα όρια της φτώχειας αυτήν τη στιγµή. Επίσης, έχουν τεράστιο πρόβληµα οι άνθρωποι που δουλεύουν στον τουρισµό, στα εποχικά επαγγέλµατα. Νοµίζω ότι ήταν πολύ άδικα τα µέτρα για αυτούς.

Τελικά, µε τον Φίλιππο Πλιάτσικα µαζί δεν κάνετε και χώρια δεν µπορείτε;

Με τον Φίλιππο είµαστε πια οικογένεια - από 8 χρόνων µαζί. Τσακωνόµαστε και είµαστε πάλι µαζί και ξανατσακωνόµαστε για να είµαστε µαζί. Είναι αυτό το βιολί.

Σας έχουµε κουράσει µε αυτή την ερώτηση, αλλά θα την ξανακάνω: Θα είστε κάποια στιγµή και πάλι µουσικά µαζί;

Κοίταξε να δεις. Εµείς κάνουµε ό,τι γουστάρουµε. Οταν θέλουµε να είµαστε µαζί, είµαστε µαζί. Οταν δεν θέλουµε, δεν είµαστε. ∆εν ρωτάµε και κανέναν γι’ αυτό.

Την καραντίνα πώς την περάσατε;

Την πέρασα περίεργα. Είχα καλή παρέα, βέβαια, αλλά δεν µου αρέσει να µε κλείνεις στο σπίτι µε το ζόρι. ∆εν µπορώ να λειτουργήσω. 

Φοβάστε µην κολλήσετε κορονοϊό;

Φοβάµαι όσο φοβάµαι να µην αρρωστήσω γενικά. Αν είναι κάτι να πάθω, θα το πάθω. Εχω συµβιβαστεί µε αυτό. ∆εν φοβάµαι τον θάνατο.

Είναι της µόδας οι drive-in συναυλίες. Εσείς θα κάνατε;

∆εν ξέρω τι να πω. Νοµίζω ότι προτιµώ να έχω πιο άµεση επαφή µε τον κόσµο από το να τους βλέπω µέσα σε αµάξια.

Πώς κρίνετε την απόφαση της Χαρούλας Αλεξίου να εγκαταλείψει το τραγούδι;

Η Χαρούλα και η αξιοπρέπεια πάντα πήγαιναν µαζί. Νοµίζω ότι το αντιµετώπισε όπως αρµόζει σε µια τεράστια καλλιτέχνιδα όπως η Χαρούλα. Θα την αγαπάω για πάντα το ίδιο, και αυτήν και τη φωνή της.