Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού επενδύει στην εξωστρέφεια και τον ανοικτό διάλογο με Δήμους της περιφέρειας και υπογράφει μνημόνιο στρατηγικής συνεργασίας με τον Δήμο Σπάρτης με σκοπό την ανάδειξη και αξιοποίηση της τεράστιας πολιτιστικής του κληρονομιάς.

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού έχει συγκροτήσει ένα σημαντικότατο ψηφιακό πολιτιστικό απόθεμα υλοποιώντας δεκάδες μικρές και μεγάλες ψηφιακές πολιτιστικές παραγωγές και εκθέσεις, με σκοπό την ανάδειξη της ελληνικής ιστορίας και του πολιτισμού με τη χρήση νέων τεχνολογιών και συστημάτων εικονικής πραγματικότητας.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, το ΙΜΕ και ο Δήμος Σπάρτης θα προχωρήσουν σε κοινές δράσεις για την ανάδειξη, διάσωση και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου με την χρήση νέων τεχνολογιών, με απώτερο σκοπό τη δημιουργία Ψηφιακού Μουσείου Ιστορίας Αρχαίας Σπάρτης.

Το μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη για το ΙΜΕ από την Αντιπρόεδρο του Ιδρύματος & Επικεφαλής του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου και για τον Δήμο Σπάρτης από τον Δήμαρχο Σπάρτης κ. Πέτρο Δούκα, παρουσία του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΙΜΕ κ. Δημητρίου Εφραίμογλου, της Αντιδημάρχου Τουρισμού κας Γεωργίας Ζαχαράκη, των Αντιδημάρχων Δήμου Σπάρτης κκ. Μ. Βακαλόπουλου και Γ. Δεδεδήμου, της Υπεύθυνης Ανάπτυξης του ΙΜΕ κας Σ. Χαροκόπου, του Διευθυντή Λειτουργίας του Κέντρου Πολιτισμού του ΙΜΕ κ. Εμμ. Κουνενάκη, καθώς και συνεργατών του Δημάρχου.