Σε ανοιχτά θέατρα ανα την Ελλάδα θα περιοδεύσουν φέτος το Καλοκαίρι ο Πέτρος Φιλιπίδης, ο Παύλος Χαϊκάλης και ο Στέλιος Μάινας, ενώ τον Τάκη Ζαχαράτο θα έχει την ευκαιρία το αθηναϊκό κοινό να τον απολαύσει στο Άλσος στο Πεδίον του Άρεως.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΪΝΑΣ- Κήπος του Μπρους Γκουτς

Μετά τη μετάθεση των «Βακχών» σε σκηνοθεσία της Νικαίτης Κοντούρη για το καλοκαίρι του 2021 και με αισιοδοξία ο Στέλιος Μάινας αποφάσισε να περιοδεύσει το καλοκαίρι με την επανάληψη του «Κήπου» του Μπρους Γκουτς μαζί με την Κάτια Σπερελάκη. Το έργο του Καναδού ηθοποιού και συγγραφέα Μπρούς Γκόυτς, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά μιλάει για μνήμες και εμπειρίες που παίζουν καθοριστικό ρόλο στη ζωή του καθενός.

Ο Μπάρι, βετεράνος του Βιετνάμ και οικοδόμος τώρα στο επάγγελμα, αναρρώνει μετά από εγχείρηση στο γόνατό του όταν ξαφνικά εμφανίζεται στο σπίτι του η Λουίζ. Καθώς πρέπει, άψογη επαγγελματίας και με ποιητικές ανησυχίες, έχει προσληφθεί από τον ανιψιό της πρώην γυναίκας του Μπάρι για να τον φροντίζει. Ο άξεστος χαρακτήρας του την τρέπει σε άτακτη φυγή όμως η συνέχεια τούτης της γνωριμίας κάθε άλλο παρά αναμενόμενη αποδεικνύεται. Ο Μπάρι δείχνει αποφασισμένος να γίνει καλύτερος άνθρωπος ενώ η Λουίζ, στο πρόσωπο του, θα αναζητήσει απεγνωσμένα τη βοήθεια. Δύο μοναχικοί άνθρωποι συναντιούνται σε μια προσπάθεια να γεφυρώσουν δύο εντελώς διαφορετικούς κόσμους και να βρουν, ο καθένας με τον τρόπο του, τη σωτηρία. Η διαδρομή που πρέπει να διανύσουν είναι μεγάλη.

ΠΕΤΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ- Δάφνες και Πικροδάφνες των Κεχαϊδη, Χαβιάρα

Μετά από την ακύρωση του "Ταρτούφου", που προγραμμάτιζε για το Καλοκαίρι ο Πέτρος Φιλιππίδης, πρόκειται να περιοδεύσει στην Ελλάδα με το έργο "Δάφνες και Πικροδάφνες" των Κεχαίδη- Χαβιαρά με το οποίο είχε κάνει μεγάλη επιτυχία πριν 5 χρόνια. Τωρα μαζί του θα έχει τους Παύλο Χαικάλη, Τάσο Χαλκιά και Κωνσταντίνο Ασπιώτη και την παραγωγή κάνει ο Μάρκος Τάγαρης.

Σύμφωνα με την υπόθεση του έργου κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής περιόδου, τέσσερις άντρες που έχουν άμεση εμπλοκή με συγκεκριμένους υποψηφίους της ίδιας κομματικής παράταξης στην Τρίπολη, συζητάνε για τις επερχόμενες εκλογές. Η κουβέντα παρεκτρέπεται όταν τα προσωπικά συμφέροντα τους διασταυρώνονται και ο καθένας προσπαθεί με την παράθεση πληροφοριών, στοιχείων ή ενόχων μυστικών του παρελθόντος να «βγάλει από τη μέση» τον άλλον υποψήφιο του ίδιου συνδυασμού. Όλοι νομίζουν ότι κινούν ή μπορούν να κινήσουν τα νήματα της εξουσίας προς όφελός τους αλλά, ταυτόχρονα, διαπιστώνουν πως είναι δεμένοι και οι ίδιοι στο πλέγμα των νημάτων αυτών. Μια γυναικεία μορφή, που δεν εμφανίζεται στη σκηνή, μοιάζει να κατευθύνει πρόσωπα και πράγματα (ή μήπως αποτελεί και αυτή ένα ακόμα ασταθές θεμέλιο του ίδιου πολιτικού οικοδομήματος). Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο ωστόσο αυτού του έργου, δεν είναι η απολύτως ρεαλιστική αποτύπωση της πολιτικής πραγματικότητας και το διεφθαρμένο πολιτικό παρελθόν της χώρας, αλλά το σημείο της προβολής της αστάθειας αυτού του φαύλου συστήματος, το οποίο εμφανίζεται στη δυνατότητα ανατροπής και αλλαγής του.

ΤΑΚΗΣ ΖΑΧΑΡΑΤΟΣ- θέατρο Αλσος

Ο Τάκης ζαχαράτος επιστρέφει on stage, με απόθεμα ενέργειας, «βλάσφημη» διάθεση και άφθονο υλικό λόγω καραντίνας. Με τη σκηνοθετική καθοδήγηση της Σοφίας Σπυράτου, που επιμελήθηκε και την προηγούμενη παράστασή του, «Ζω για σένα», τον χειμώνα στο Παλλάς, ο showman θέλει να αποδείξει ότι υπάρχει μία -τουλάχιστον- αστεία πλευρά σε όλα τα θέματα, ακόμα και στην πανδημία.

Οι παραστάσεις στο Θέατρο Άλσος θα αρχίσουν εκτός απροόπτου στα μέσα Ιουλίου και θα επαναλαμβάνονται τρεις ή τέσσερις φορές την εβδομάδα. Το θέατρο θα λειτουργήσει με μειωμένο αριθμό θεατών, όπως ορίζουν οι οδηγίες του Υπουργείου Πολιτισμού και, αν ευοδωθούν τα σχέδια των επιχειρηματιών, τις «κενές» ημέρες θα φιλοξενεί μουσικά σχήματα.