Ο πολιτισμός είναι ένας από τους τομείς που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση και αναμένοντας το πλάνο της Κυβέρνησης, για το πώς και πότε θα πραγματοποιηθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Το Youfly.com διενέργησε μια δημοσκόπηση για τη ψυχαγωγία και τα θεάματα με απαντήσεις το κοινού για το πότε και με ποιες συνθήκες θα πήγαιναν ξανά σε θεατρική ή συναυλιακή αίθουσα. Θα πρέπει όμως να σημειώσουμε ότι σημαντικό ρόλο στις απαντήσεις του κοινού παίζει το εάν και πότε θα βρεθεί το εμβόλιο.

Αποτελέσματα δημοσκόπησης για τον πολιτισμό
Οι περισσότεροι δηλώνουν πώς τους έλειψε ο πολιτισμός, αλλά πώς αντιδρά το κοινό σε περίπτωση που οι χώροι μαζικής συνάθροισης ξανανοίξουν; Η μεγάλη πανελλαδική δημοσκόπηση του youfly.com, στην οποία συμμετείχαν 1906 άτομα όλων των ηλικιών (18-65), και αποτυπώνει την ανησυχία των θεατών και την ανάγκη τους για ισχυρά μέτρα προφύλαξης, όπως ζητούν και οι καλλιτέχνες και μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης. Σύμφωνα με την έρευνα το 62,9% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι του έχει λείψει το θέατρο, στο 65,2% ο κινηματογράφος, ενώ υπάρχει και ένα 62,4% που δηλώνει πως ανεξάρτητα με το εάν βρεθεί εμβόλιο, στην περίπτωση που πραγματοποιηθούν παραστάσεις το καλοκαίρι, θα πήγαινε για παράδειγμα στο Ηρώδειο.

Αναλυτικά τα γραφήματα των αποτελεσμάτων της δημοσκόπησης για τον πολιτισμό

Σας έλειψε το θέατρο; Ναι δηλώνει το 69,2%



Σας έλειψε ο κινηματογράφος. Το 65,2% απαντά θετικά.



Το Youfly.com διενέργησε μια δημοσκόπηση για τη ψυχαγωγία και τα θεάματα, με μεγάλη επιτυχία καθώς το δείγμα προσέγγισε τις 2.000 συμμετοχές, έγινε τελείως αυθόρμητα, με μοναδικό λόγο την ενασχόληση της ιστοσελίδας μας με τα θεάματα, τη ψυχαγωγίας, τη τέχνη και τον πολιτισμό. Η δημοσκόπηση ξεκίνησε την Δευτέρα 27 Απριλίου (πριν το διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη) και ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου 2 Μαΐου.

Αυτό που μένει από αυτήν, είναι η ανησυχία των συμπολιτών μας για την επόμενη μέρα.

Το διαδίκτυο, η τηλεόραση και κυρίως το Netflix κράτησαν συντροφιά σε πολλούς την περίοδο του εγκλεισμού. Το 36,9% έκανε μια νέα συνδρομή.



Μεγάλο ερωτηματικό είναι, τι θα γίνει το καλοκαίρι με το Φεστιβάλ Αθηνών. Το 62,4% δηλώνει πώς θα πήγαινε στο Ηρώδειο ανεξάρτητα εάν βρεθεί το φάρμακο για τον κοροναϊό.



Το 67% όσων έλαβαν μέρος στη δημοσκόπηση, ανεξαρτήτως ποίου θεάματος φίλοι είναι, πρόκειται να αλλάξει ή προσαρμόσει τον τρόπο ψυχαγωγίας που προτιμούσε έως τις αρχές Μαρτίου πριν την επιβολή των περιοριστικών μέτρων.

Εάν δεν βρεθεί φάρμακο θα πηγαίνατε σε συναυλία το καλοκαίρι; Ναι απαντα το 46,4%



Θα πηγαίνατε κινηματογραφο, ναι απαντά το 58.8%



Ενδιαφέρον παρουσιάζει η απάντηση για το θέατρο με το 43,5% να δηλώνει πως σε αυτές τις συνθήκες θα πήγαινε στο θέατρο.



Τι γίνεται με τις πίστες και τις μουσικές σκηνές. Το 29,8% δηλώνει πως θα πήγαινε τον Σεπτέμβριο, ανεξάρτητα από το εάν έχει βρεθεί εμβόλιο.



Το 37.8% θα πήγαινε κινηματογράφο από το φθινόπωρο, ενώ υπάρχει και ένα ποσοστό 62,2% που απαντά αρνητικά.



Το 49.6% θα πήγαινε θέατρο από φθινόπωρο



Το 39,5% θα πήγαινε σε μουσική σκηνή, με το υπόλοιπο 60,5% να απαντά αρνητικά.



Το Youfly.com ανακοινώνει τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, ελπίζοντας τα όποια συμπεράσματα να αποτελέσουν χρήσιμο εργαλείο για την επαναλειτουργία των θεάτρων, των κινηματογράφων και των μουσικών σκηνών.

Τέλος, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι μετά και τα αποτελέσματα της έρευνας, που που έδειξε με αριθμούς κάτι το οποίο υποψιαζόμασταν, ότι τίποτα δεν θα είναι το ίδιο στο Θέαμα και το Ακρόαμα, όταν αυτά ξανά ανοίξουν.