Στη δωρεά 50.000 προστατευτικών μασκών (χειρουργικές μάσκες μισού προσώπου 3ply) προχωρά το κοινωφελές Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή «ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης και συμπαράστασης προς το τιτάνιο έργο που επιτελείται από τους ιατρούς και νοσηλευτές του Εθνικού Συστήματος Υγείας για την καταπολέμηση της διάδοσης του κοροναïού».


Το νέο μουσείο του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή στην Αθήνα άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό στις 2 Οκτωβρίου 2019, πλαισιωμένο από πολιτιστικές εκδηλώσεις και εκπαιδευτικά εργαστήρια. Το νέο μουσείο της οδού Ερατοσθένους 13 στεγάζει τη συλλογή έργων τέχνης του Ιδρύματος Β&E Γουλανδρή, ενώ μελλοντικά θα φιλοξενεί και περιοδικές εκθέσεις Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. Στο μουσείο, εκτός από τους εκθεσιακούς χώρους, λειτουργούν ένα Πωλητήριο και ένα Εστιατόριο - Café, Βιβλιοθήκη τέχνης, Πα

Υπενθυμίζεται ότι  στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του κοροναϊού, το ίδρυμα έχει ανακοινώσει την προσωρινή προληπτική αναστολή λειτουργίας για το κοινό των μουσείων του.