Σήμερα 14/04/2020 η υπουργός Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη μίλησε στον Αθήνα 984, στην εκπομπή «Αθήνα μ΄ ακούς» που επιμελείται και παρουσιάζει ο Ιάσονας Τριανταφυλλίδης.

Ανάμεσα στα άλλα η κ. Λίνα Μενδώνη απάντησε και στον μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, που με ανοιχτή επιστολή του πριν τρεις ημέρες (11/04/2020) τασσόταν στο πλευρό των μουσικών που δεν θα τους χορηγηθεί το βοήθημα των 800 ευρώ που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου αν το υπουργείο Πολιτισμού αισθάνεται ότι θίγεται με αυτή την επιστολή, η κ. Μενδωνη απάντησε ότι:

Σε αυτή την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δουλεύουμε όλοι μαζί και συντεταγμένα, είμαστε μια ομάδα. Το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας και στο κομμάτι που αναλογεί στο υπουργείο Πολιτισμού προσπαθεί να καλύψει στο μέγιστο δυνατόν τις διάφορες ομάδες.

Αν δείτε από την πρώτη ανακοίνωση για τα 800 ευρώ μέχρι σήμερα, οι κωδικοί που εντάσσονται καλλιτέχνες αυξάνονται. Επομένως είναι βέβαιο ότι ένα μέρος των μουσικών, όπως και πολλών άλλων καλλιτεχνών έχουν καλυφθεί από τις ανακοινώσεις του υπουργείου Εργασίας και του Οικονομικών.

Από κει και πέρα και ο πρωθυπουργός αλλά και ο υπoυργός Εργασίας (σ.σ. κ. Γιάννης Βρούτσης) έχει ανακοινώσει προγράμματα τα οποία το υπουργείο Πολιτισμού είδη έχει καταθέσει την συμβολή του για ανέργους και για ανθρώπους οι οποίοι δεν μπορούν για διάφορους λόγους να πάρουν το συγκεκριμένο επίδομα.

Αυτά είναι προγράμματα σε εξέλιξη. Ο πρωθυπουργός εχθές ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα ανεργίας για 400 χιλιάδες ανθρώπους, και να είστε βέβαιος ότι σε αυτό τον αριθμό περιλαμβάνονται και άνθρωποι οι οποίοι ασχολούνται με τα επαγγέλματα του τομέα του πολιτισμού.