Πρόσφατα, ο Γιάννης Μπέζος μίλησε στον Γιάννη Ξυνόπουλο στη ραδιοφωνική του εκπομπή «Τελευταίο βαγόνι» το Σάββατο 14/03/2020 στον Αθήνα 984 για τις συνέπειες του κοροναϊού, και παρομοίασε την Δημόσια Υγεία με την Δημοκρατία, που θέλει αγώνα και διεκδίκηση κάθε ημέρα.

- Είχατε πει ότι ο «Ράφτης κυριών» θα πήγαινε περιοδεία.. Τώρα τι γίνετε με τα μέτρα;

«Αυτό είναι το τελευταίο που μας ενδιαφέρει, αν θα πάει περιοδεία ο «Ράφτης κυριών» διότι, η δοκιμασία είναι πολύ μεγάλη και δοκιμάζετε κυρίως η κοινωνική μας συνοχή. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα.

- Περιμένατε τα μετρά να είναι τόσο αυστηρά;

«Δεν είμαι γνώστης των πραγμάτων αλλά, περίμενα αυτά τα μέτρα να παρθούν πιο γρήγορα, να σας πω την αλήθεια. Για να μην φτάσουμε στο σημείο που έφτασαν οι γείτονές μας (σ.σ. Ιταλία). Κι εγώ μέσα μου πιστεύω ότι δεν θα είμαστε έτσι, και ότι θα βγούμε από αυτή την περιπέτεια πιο εύκολα απ΄ότι φανταζόμαστε. Θέλει υπομονή, και θέλει για κάποιο διάστημα να δοκιμαστούμε, να βάλουμε το κεφάλι κάτω, να δούμε τι γίνετε, και να βοηθήσουμε όλοι, όχι να λειτουργήσουμε με πείσμα.

«Η παράσταση είχε παίξει πολύ καιρό στην Αθήνα, επομένως δεν είχα τέτοια προβλήματα. Τα προβλήματα τα έχουν άλλοι που ανέβηκαν τελευταία στιγμή και δεν πρόλαβαν να κάνουν καλά - κάλα πρεμιέρα»...

- Εσείς πως θα εκμεταλλευτείτε αυτόν τον χρόνο;

«Έχω δραστηριότητες, αθλούμε στο σπίτι, διαβάζω πάρα πολύ και μπορώ να γεμίσω τον χρόνο μου. Διαβάζω κείμενα που έχουν να κάνουν με την ιστορία, φιλοσοφικά κείμενα , άσχετα με τα θεατρικά».

- Θέλετε να δώσετε μια συμβουλή;

«Συμβουλές συνήθως δεν δίνω διότι δεν τις ακούει κανείς όπως ξέρετε Το μόνο που μπορούμε να πούμε, αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί, είναι ότι αυτή η κατάσταση που ζούμε, δεν είναι μόνο δική μας είναι παγκόσμια, είναι μια ευκαιρία να μας θέσει μπρος των ευθηνών μας και να μας δείξει ότι τίποτα δεν είναι αυτονόητο. Δηλαδή τα αγαθά που καρπωνόμαστε και έχουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ, δεν είναι αυτονόητα και είναι πανάκριβα, και χρειάζεται να τα διεκδικούμε κάθε μέρα και να τα σεβόμαστε, όχι να τα εκμεταλλευόμαστε»..

-Την υγειά μας να έχουμε;

«Ναι, αλλά δεν είναι αυτονόητα αυτά τα πράγματα, είναι σαν το Πολίτευμα. Είναι σαν την Δημοκρατία που την θεωρούμε όλοι αυτονόητη αλλά δεν είναι. Είναι άθλημα καθημερινό και κατάκτηση μεγάλη. Αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε, να το καταλάβουμε και να βάλουμε μέσα μας ότι μαζί με την ελευθερία που μας δίνει το Πολίτευμά μας απαιτεί και την ευθύνη. Αυτά πρέπει να τα συνδυάσομε για να μπορέσουμε να συμπεριφερθούμε Δημοκρατικά για να μπορέσουμε να βγούμε από τα αδιέξοδα κάθε φορά.

Τώρα είναι αυτό το θέμα, με την Δημόσια Υγεία, αλλά μετά μπορεί να είναι κάτι άλλο»..