Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο αγαπητός ηθοποιός Κώστας Βουτσάς μετά από 19 ημέρες στην εντατική του «Αττικόν».

Ο Κώστας Βουτσάς εισήχθη την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου στο νοσοκομείο με λοίμωξη του αναπνευστικού. Παρά τις τελευταίες θετικές πληροφορίες ότι η κατάσταση της υγείας του καλυτερεύει ο αγαπημένος ηθοποιός «έφυγε» σήμερα στις 04:20 τα ξημερώματα από τη ζωή. Σημειώνεται ότι στη διάρκεια της νοσηλείας του υπεβλήθη και σε τραχειοστομία.

Ο Κώστας Βουτσάς, αν και αντιμετώπισε πρόσφατα και πάλι προβλήματα υγείας, δεν έλειψε στιγμή από το σανίδι. 

Ο καλλιτεχνικός χώρος τον αποχαιρετά:



Οι ηθοποιοί εξέφρασαν μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» τη συγκίνησή τους για τον θάνατο του κορυφαίου ηθοποιού της «χρυσής» εποχής του ελληνικού κινηματογράφου.

Για την απώλεια του μεγάλου πρωταγωνιστή του ελληνικού θεάτρου και της μικρής και της μεγάλης οθόνης, Κώστα Βουτσά, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο ηθοποιός, Γιάννης Μπέζος.

«Λαϊκό» χαρακτήρισε το σπουδαίο ηθοποιό ο κ. Μπέζος εξηγώντας πως «λαϊκές είναι οι πράξεις μας, που μας θυμίζουν κάτι από το παρελθόν, τη ζωή και τον περίγυρο».

«Βλέποντας την αύρα και την τρομακτική λάμψη που διέθετε, είναι σα να χάνουμε μια εικόνα απ’ τα νιάτα μας», υποστήριξε ο ηθοποιός και συμπλήρωσε πως «η λάμψη υπάρχει στον άνθρωπο, όχι στον καλλιτέχνη».

Ακόμα, μίλησε για την αγάπη του Κώστα Βουτσά προς την ίδια τη ζωή λέγοντας πως «αγαπούσε τη ζωή πιο πολύ από την τέχνη, το είχε αποδείξει και το υπερασπιζόταν. Αποτελεί μεγάλο παράδειγμα ζωής».

«Όταν φεύγουν άνθρωποι σαν τον Κώστα ξεκινάει μία άλλη σκέψη: «Από εδώ και τώρα τι κάνουμε;»» είπε φανερά συγκινημένος ο Γιάννης Βογιατζής, ενώ μεταξύ άλλων δήλωσε: «Ο Κώστας ήταν ανοιχτό χαρτί. Αυτό που ήταν στην ζωή, ήταν και στην δουλειά του. Τον αγάπησε πολύ το κοινό και οι συνεργάτες του. Ήταν μια περίπτωση περίεργη ο Κώστας. Έβλεπε αλλιώς τη ζωή, την ζούσε. Αγαπούσε τους νέους και ήθελε να κάνει παρέα μαζί τους».

Ο Γιάννης Βογιατζής τέλος εκφράζοντας τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Κώστα Βουτσά, υπογράμμισε πως ο ίδιος δεν μπορεί ακόμα να συνειδητοποιήσει ότι ο φίλος του και στενός του συνεργάτης έχει φύγει από τη ζωή.

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έφυγε. Γιατί ο Κώστας ήταν ο ίδιος η ζωής» είπε ο ηθοποιός Δημήτρης Πιατάς για την απώλεια του Κώστα Βουτσά.

«Είχα 3-4 συνεργασίες μαζί του. Η μια καλύτερη από την άλλη. Ήταν φίλος και αδελφός. Ήταν ο νεότερος από όλους μας. Το απέδειξε με τη ζωή του, με τον τρόπο του. Με αυτά τα υπέροχα μάτια που σε γέμιζαν ευφορία, είτε ήταν στη σκηνή είτε ήταν στην καθημερινή του ζωή. Tο χιούμορ του αστείρευτο, τα ανέκδοτά του, απίστευτα. Ήταν ένας χαρούμενος άνθρωπος που γευόταν τη ζωή» ανέφερε συγκινημένος ο ηθοποιός.

Ενθυμούμενος τη συνεργασία του με τον Κώστα Βουτσά, ο Δημήτρης Πιατάς έχει μόνο καλές κουβέντες να πει.

«Ήμουν παιδάκι όταν τον έβλεπα να παίζει. Όταν μου έλαχε να είναι το αφεντικό μου κατά κάποιο τρόπο, είχε το θέατρο Γκλόρια, κάναμε τεράστια επιτυχία. Αυτό που τον ξεχώριζε ήταν η αγάπη του για τους νέους» σημείωσε.

Ακόμα, χαρακτήρισε τον εκλιπόντα ως «ακομπλεξάριστο άνθρωπο, πετυχημένο στη ζωή του και στη τέχνη του».

«Υποκλίνομαι μπροστά του. Φοβερό το σοκ και άσχημο πρωινό για μένα» κατέληξε.

Ο Κώστας Βουτσάς δεν πρόκειται να φύγει ποτέ. Το έργο του και η επιρροή του είναι τόσο μεγάλη και έχει καταφέρει να μπει στην καρδιά μας τόσο πολύ που κανείς δεν μπορεί να τον ξεχάσει» δήλωσε ο ηθοποιός και συνεργάτης του Κώστα Βουτσά, Ρένος Χαραλαμπίδης.

Ο ίδιος μιλώντας για τη συνεργασία του με τον Κώστα Βουτσά, σημείωσε ότι ο μεγάλος ηθοποιός, απολάμβανε να μεταδίδει την εμπειρία του στους νέους ηθοποιούς ακόμα κι αν αυτή πολλές φορές ήταν πικρή, ενώ όπως τόνισε, είχε μια σοφία την οποία την μετέδιδε αβίαστα».

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης αναφέρθηκε και στα μαθήματα ζωής που έλαβε δίπλα στον Κώστα Βουτσά ενώ όπως υπογράμμισε, ο κορυφαίος ηθοποιός ποτέ δεν εφησυχάστηκε σαν καλλιτέχνης γεγονός που τον έκανε να περάσει στην αθανασία.

Για τον άνθρωπο και ηθοποιό, Κώστα Βουτσά, μίλησε » ο δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου, Ιάσων Τριανταφυλλίδης.

Σοκ αποτέλεσε η είδηση του θανάτου του αγαπημένου ηθοποιού για τον δημοσιογράφο, καθώς οι δύο διατηρούσαν χρόνια φιλία.

«Απίστευτος άνθρωπος, γεμάτος ζωή και λατρεία για τη δουλειά του», δήλωσε ο κ. Τριανταφυλλίδης για τον Κώστα Βουτσά. «Το καμαρίνι ήταν η ζωή του», πρόσθεσε και υποστήριξε πως αποτέλεσε πρώτο όνομα για έξι τουλάχιστον δεκαετίες.

Ήταν λάτρης των γυναικών και μεγάλος καρδιοκατακτητής. Τα παιδικά του χρόνια ήταν πολύ δύσκολα, σύμφωνα με τον κ. Τριανταφυλλίδη, ενώ ως γιος αριστερού, πάλεψε πολύ στη ζωή του προκειμένου να μη στιγματιστεί. Αριστερός και ο ίδιος, έμεινε σταθερός στις απόψεις του μέχρι τέλους.

Απίστευτος διαπραγματευτής όταν επρόκειτο για τη δουλειά του, «ήταν ο μόνος άνθρωπος που κατάφερε από τα 46 έως τα 70 να έχει συγχρόνως αποκλειστικό συμβόλαιο με τη ‘Φίνος Φιλμ’ και την ‘Καραγιάννης-Καρατζόπουλος’», κατέληξε ο κ. Τριανταφυλλίδης.


Συγκλονισμένη και η σπουδαία ηθοποιός του θέατρου και του κινηματογράφου, Άννα Φόνσου, με την είδηση του θανάτου του Κώστα Βουτσά.

"Έχασα έναν από τους καλύτερους φίλους μου και είμαι συντετριμμένη. Με τον Κώστα μέναμε πολύ κοντά και κάναμε πολύ παρέα. Έχουμε συνεργαστεί πάρα πολύ στον κινηματογράφο και στο θέατρο και θα μου λείψει πάρα πολύ. Ήταν να παίξουμε και μαζί φέτος αλλά τελικά δεν συνεργαστήκαμε. Συγγνώμη δεν μπορώ να μιλήσω άλλο..." δήλωσε πριν από λίγο στο parapolitika.gr.

Δέσποινα Στυλιανοπούλου για τον Κώστα Βουτσά: Περίμενα να βγει νικητής

“Περίμενα να ακούσω χαρούμενα νέα, όχι αυτό το δυσάρεστο. Σήμερα κλαίει όλη η Ελλάδα για τον Κώστα μας”, είπε η γνωστής ηθοποιός Δέσποινα Στυλιανοπούλου μιλώντας στον ΑΝΤ1, εκφράζοντας τη θλίψη της για την απώλεια του αγαπημένου της φίλου και συναδέλφου Κώστα Βουτσά.

“Περίμενα να βγει νικητής. Είμαι τόσο ταραγμένη, τόσο συγκινημένη. Νομίζω ότι έχασε το γέλιο της όλη η Ελλάδα. Μου είχε πει ‘δεν φεύγω από τη σκηνή μέχρι να πεθάνω’. Έφυγε πάνω στη σκηνή όπως ήθελε. Θα πάει πάνω να τους διασκεδάσει”, ανέφερε συγκινημένη η Δέσποινα Στυλιανοπούλου για τον μεγάλο ηθοποιό που έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα.