«Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, αλλά και για το Υπουργείο Πολιτισμού» δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, στην συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα για το άνοιγμα του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.

Το μουσείο στεγάζεται στο πρώην εργοστάσιο ζυθοποιίας ΦΙΞ στη λεωφόρο Συγγρού και ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2000.

Η ανακατασκευή του ολοκληρώθηκε το 2014 ωστόσο τα εγκαίνια, που εξαγγέλθηκαν πολλές φορές, δεν έγιναν ποτέ. «Είμαστε πέντε μέρες πριν την εκπνοή του Φεβρουαρίου του 2020, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης ανοίγει. Όπως όλα τα πράγματα όταν ανοίγουν, για να μείνουν ανοιχτά. Το ίδιο θα συμβεί και εδώ.

Σήμερα, 24 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου για τους δημοσιογράφους .από αύριο έως της 26 Φεβρουαρίου θα δεχτεί ομάδες μαθητών, ενώ θα ανοίξει για το κοινό την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου.

Αναγνωρίζω ενδεχομένως ότι κάποιοι δυσκολεύονται να πειστούν διότι είδαν και άκουγαν στο παρελθόν πολλά εγκαίνια και πολλά ανοίγματα.

Εδώ η απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου των εργαζομένων του Μουσείου είναι το Μουσείο να ανοίξει. Ανοίγει σήμερα και θα εγκαινιαστεί επίσημα μετά από μερικές εβδομάδε». Τόνισε η κ. Λίνα Μενδώνη στην ομιλία της.