Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα «Νίκος Σκαλκώτας») από τις 11.00 μέχρι και τις 17.00 και η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Βλάσης, ο Επίτροπος Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας Φώτης Φωτίου, η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφία Ζαχαράκη και ο Περιφερειάρχης Αττικής Γεώργιος Πατούλης.

Το πάνελ των επίσημων ομιλητών για την ελληνική γλώσσα θα συντονίσει Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού Ιωάννης Χρυσουλάκης, ενώ διακεκριμένοι επιστήμονες και πολιτικοί αρμόδιοι θα συμμετάσχουν στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τίτλο «Εκπαίδευση από απόσταση και πρόσωπο-με-πρόσωπο διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα προβληθούν ταινίες animation μικρού μήκους των τριών πρώτων βραβείων του διαγωνισμού «Η Ελληνική Γλώσσα είναι ψυχή», ενώ τα μουσικά διαλείμματα επιμελούνται σχήματα κλασικής και σύγχρονης μουσικής του Μουσικού Σχολείου Αλίμου.

Στο φουαγιέ του Μεγάρου θα φιλοξενηθούν παράλληλες εκδηλώσεις, που θα περιλαμβάνουν έκθεση έργων από τον παιδικό διαγωνισμό ζωγραφικής Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων, ταινίες μαθητών της Ομογένειας που διακρίθηκαν στο πλαίσιο Διεθνών Μαθητικών Διαγωνισμών Ψηφιακής και Οπτικοακουστικής Δημιουργίας, καθώς και την παρουσίαση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας του Simon Fraser University – Stavros Niarchos Foundation Centre for Hellenic Studies.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω της υπηρεσίας «Δίαυλος» καθώς και από το Hellenic TV σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία. Οι ομιλίες θα βιντεοσκοπηθούν και θα αναρτηθούν στον ιστότοπο του Ιδρύματος Μποδοσάκη.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα της εκδήλωσης.