Είναι μια όμορφη γυναίκα, με βελούδινη φωνή, που ερμηνεύει μοναδικά το ελληνικό τραγούδι, δίνοντας την ψυχή της στις πίστες όπου εμφανίζεται. Αρκαδοπούλα, με καταγωγή από τα Τρόπαια, κεφαλοχώρι του Δήμου Γορτυνίας, έζησε εκεί μέχρι τα 16 της χρόνια.

Δεν κατάγεται από μουσική οικογένεια, αφού ο πατέρας της είχε ως επάγγελμα τη δικηγορία, παρότι έπαιζε μαντολίνο και τραγουδούσε, όπως και η μητέρα της, που είχε εξίσου ωραία φωνή και είχε αναλάβει τη φροντίδα της οικογένειας.

«Από 11 ετών ασχολήθηκα με το ακορντεόν στο παράρτημα του Ελληνικού Ωδείου στα Τρόπαια, με καθηγητή τον Γιώργο Αγγελόπουλο», λέει στο «Secret», στο ένθετο του Πολιτισμού της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ που κυκλοφόρησε το Σάββατο 18/01/2020.

«Θέλω να λέγομαι λαϊκή τραγουδίστρια με την ευρεία έννοια», ανέφερε, «γιατί το λαϊκό τραγούδι είναι το τραγούδι της πόλης, -όπως και το ρεμπέτικο, που μου αρέσει πολύ-, ενώ το δημοτικό είναι το λαϊκό τραγούδι της υπαίθρου και κυλάει στο αίμα μας.

Εγώ τα αγαπώ όλα και μου αρέσει να τα ερμηνεύω. Από τη Μικρά Ασία, τα σμυρναίικα, μέχρι τους μεγάλους δημιουργούς». Στην αρχή της καριέρας της, δεν γνώριζε πώς έπρεπε να κινηθεί στον χώρο, αλλά η αγάπη της για το τραγούδι και η μελέτη που έκανε την έκαναν να έχει μια φωνή που μπορεί να προσεγγίσει τα περισσότερα είδη της ελληνικής μουσικής.

Όσον αφορά τη σχέση της με τον Μπάμπη Τσέρτο, είπε: «Ο αδελφός μου είναι αληθινός και γνήσιος. Όταν αρχίσαμε να συνεργαζόμαστε, γύρω στα 1994-1995, τον ένιωσα σαν το μεγαλύτερό μου στήριγμα, γιατί είναι δύσκολος ο χώρος του τραγουδιού για μια γυναίκα μόνη.



Ο καθένας έχει τη δική του πορεία, αλλά συνεργαζόμαστε τακτικά. Του οφείλω πολλά». Για την εξωτερική εμφάνιση, είπε ότι οι πρώτες εντυπώσεις μπορεί να σε κερδίζουν σε έναν καλλιτέχνη, αλλά η φωνή και η ερμηνεία είναι που σε κατακτούν.

«Ποτέ δεν προκάλεσα με την εμφάνισή μου στις πίστες, για να προσελκύσω το ανδρικό κοινό. Πάντα περιποιημένη, σεβόμουν τον εαυτό μου ως μουσικό και το κοινό που με ακολουθεί, γι’ αυτό έχω μαζί τους μια ειλικρινή σχέση. Και μου το αναγνωρίζουν. Όπλο ήταν η φωνή μου».

Για τη δισκογραφία της είπε ότι έχει κάνει αρκετούς προσωπικούς δίσκους, με καινούργια τραγούδια και με επανεκτελέσεις. «Έχω κάνει και τρεις δίσκους με δημοτικά τραγούδια, αυτά που μου αρέσουν από την Αρκαδία, αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Ο γιος μου, ο Νίκος Καραγιάννης, εκτός από τραγουδιστής, είναι και μουσικός (κιθάρα - μπαγλαμά) και μου έχει ετοιμάσει 14 νέα τραγούδια σε μουσική δική του και σε στίχους του δημοσιογράφου Πάνου Τσίρου, που θα κυκλοφορήσει σύντομα.

Όμορφα λαϊκά τραγούδια, που εύχομαι ο κόσμος να τα ακούσει και να τα αγαπήσει». Την περίοδο αυτή βρίσκεται στις «Διαδρομές» (Πατησίων 208) μαζί με τον γιο και τον αδελφό της.



Ταξιδεύει το κοινό με Γκάτσο - Θεοδωράκη, Ζαμπέτα, Τσιτσάνη, Λουκά Νταράλα κ.ά.

«Ευελπιστούμε οι φίλοι μας να μας ανακαλύψουν και να περάσουμε υπέροχες στιγμές μαζί. Οι τιμές είναι προσιτές, με νόστιμες γεύσεις και με τραγούδια αγαπημένα, που όλα ξεχωρίζουν».



Για την κατάσταση στην Ελλάδα είπε: «Έχουμε περάσει δύσκολα και η νέα χρονιά να μας δώσει ελπίδα, φως και δημιουργία και όλα αυτά που έχουν εξαγγελθεί από την κυβέρνηση να συνεχίσουν να υλοποιούνται.

Οφείλουμε, ως ενεργοί πολίτες, να είμαστε ενημερωμένοι και συνυπεύθυνοι και πρέπει να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τη νοοτροπία μας, έστω στα μικρά και καθημερινά. Να δούμε τη χώρα μας σαν το μεγάλο μας σπίτι και να βοηθήσουμε όλοι για να πάει μπροστά».