Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διάπλαση το μυθιστόρημα Μετέωρη γυναίκα, του Κοζανίτη συγγραφέα Μιχάλη Πιτένη, μιας ιδιαίτερα αξιόλογης παρουσίας στα ελληνικά γράμματα από το 1995.

Πρόκειται για την ιστορία της Δομνίκης, μιας σύγχρονης γυναίκας που, αναγκασμένη να άγεται και να φέρεται από τις πράξεις των άλλων ήδη από την εφηβεία της, αποφασίζει να κινητοποιηθεί και να δράσει, αν και πάλι όχι από μόνη της, αλλά αναγκασμένη από τα γεγονότα.

Στην προσπάθειά της να ξεφύγει οριστικά από το παρελθόν, κλείνοντας όλους τους ανοιχτούς λογαριασμούς που έχει μαζί του, θα συνειδητοποιήσει ότι μερικές φορές τα πράγματα παίρνουν απροσδόκητη τροπή και ότι είναι πολύ εύκολο να ξεπεράσεις τα όριά σου.

Ο Πιτένης αναδεικνύεται σε μάστορα της γραφής και της πλοκής, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι την κορύφωση της ιστορίας. Το εντυπωσιακό μάλιστα είναι με πόση άνεση πλάθει τους χαρακτήρες των ηρωίδων του (της Δομνίκης, της μητέρας της, της φίλης της), εμβαθύνοντας και διεισδύοντας στον γυναικείο ψυχισμό με τρόπο που δύσκολα θα περίμενε κανείς από άντρα συγγραφέα. Ένα εξαιρετικό δείγμα γραφής.
METEWRH_GYNAIKA_COVER

METEWRH_GYNAIKA_COVER