Ακυρώθηκε η συναυλία της Τζέιν Μπίρκιν «GAINSBOURG SYMPHONIQUE που είχε προγραμματιστεί για αυτό το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο, λόγω ανυπέρβλητου τεχνικού προβλήματος που αφορά την πραγματοποίηση της συναυλίας.

Η Βρετανή ηθοποιός, τραγουδίστρια και ακτιβίστρια θα ερχόταν στην Αθήνα για να παρουσιάσει το πρόγραμμα «Gainsbourg Symphonique», συνοδευόμενη από την Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, υπό τη διεύθυνση του διεθνούς φήμης μαέστρου Αλέξανδρου Μυράτ.
ALEXANDROS_MYRAT


Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά:
«Παρά τις άκαρπες προσπάθειές της καλλιτεχνικής εταιρείας Λυκόφως να βρεθεί κάποια λύση , βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε την ματαίωση της».

Η είδηση της ακύρωσης προκαλεί μεγάλη απογοήτευση στους θαυμαστές της μούσας του Σερζ Γκαίνσμπουργκ, που θα ερχόταν στην χώρα μας ύστερα από  από έντεκα χρόνια, για μια μόνο συναυλία, κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης.
Ορχηστρα_ΕΛΣ_φωτο_Βασιλης_Μακρης_2__1_



Η ίδια είχε σχολιάσει με πολλή συγκίνηση την εμφάνιση της στην Αθήνα εκφράζοντας μάλιστα και την ανυπομονησία της.


ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ

Οσοι είχαν αγοράσει εισιτήρια από τα Εκδοτήρια Ελληνικού Φεστιβάλ (Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου), τα Βιβλιοπωλεία ΙΑΝΟΣ (Σταδίου 24 & Αιόλου 67, Αθήνα), και τα καταστήματα ΟΠΑΠ θα πρέπει να μεταβούν στο σημείο από όπου τα προμηθεύτηκαν. Αν είχαν κάνει την αγορά με κάρτα, θα πρέπει να την έχουν μαζί τους για την ταυτοποίηση των στοιχείων.
Εκείνοι που είχαν αγοράσει εισητήρια από το ticketmaster.gr θα λάβουν την επιστροφή του ποσού τις επόμενες εβδομάδες, αυτόματα στην κάρτα από την οποία έγινε η αγορά.

Who is who:
Η Τζέιν Μπίρκιν γεννήθηκε στο Λονδίνο και κατάφερε να καθιερωθεί σαν μία εμβληματική παρουσία στο γαλλικό τραγούδι της δεκαετίας του ’60. Έχει ερμηνεύσει τεράστιες επιτυχίες όπως “Je t’ aime moi non plus”, “La Javanese”, “Comme te dire adieu” “My lady heroine” κα.

Η πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση που συζητήθηκε ήταν ένας μικρός ρόλος στο “Blow up” του Μικελάντζελο Αντονιόνι με τη Βανέσα Ρεντγκρέιβ και τον Ντέιβιντ Χέμινγκς, το 1966.

JANE_BIRKIN_1__1_

Το 1969, υποδύεται το αναπάντεχο τέταρτο σκέλος ενός καυτού ερωτικού τριγώνου στην «Πισίνα» του Ζακ Ντερέ, με τη Ρόμι Σνάιντερ, τον Αλέν Ντελόν και τον Μορίς Ρονέ, ενώ η εμβληματική της ταινία είναι το “Je t’ aime moi non plus”, το 1976, με συμπρωταγωνιστή και σκηνοθέτη τον Σερζ Γκαίνσμπουργκ, τον σύντροφό της σε μια περιβόητη σχέση και πατέρα της κόρης της Σαρλότ Γκαίνσμπουργκ. Στη διάρκεια της πλούσιας κινηματογραφικής της καριέρας (ενενήντα περίπου ταινίες) η Μπίρκιν είχε την τύχη να συνεργαστεί με σκηνοθέτες όπως ο Τζέιμς ‘Αϊβορι, ο Μπερτράν Ταβερνιέ και ο Ζακ Ριβέτ.

Ίσως δεν είναι τυχαίο ότι αυτή η ταλαντούχα γυναίκα που διέπρεψε στη μουσική σκηνή όσο και στην οθόνη γοήτευσε δυο σπουδαίους μουσικούς. Τον Τζον Μπάρι, συνθέτη του θρυλικού εισαγωγικού σήματος του 007, με τον οποίο έμεινε παντρεμένη τρία χρόνια. Και, φυσικά, τον Σερζ Γκαίνσμπουργκ, τραγουδοποιό που το όνομά του ήταν συνώνυμο με την τόλμη και την πρόκληση. Εκείνον που απογείωσε την τραγουδιστική της καριέρα, που καλύπτει πέντε σχεδόν δεκαετίες.