Μία διαφορετική συνέντευξη έδωσε ο επιχειρηματίας Δημήτρης Φιντιρίκος στο mensdaily, θίγοντας σημαντικά θέματα που αντιμετωπίζει ο καθένας στην καθημερινή του ζωή και απασχολούν όλον τον κόσμο.

Ο νεαρός επιχειρηματίας που αναπτύσσει πρωτοφανή φιλανθρωπική δραστηριότητα σχολίασε το φιλανθρωπικό κίνημα που ξεκίνησε με αφορμή τις πυρκαγιές που σόκαραν το πανελλήνιο το περασμένο καλοκαίρι,  λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Η φιλανθρωπία για μένα είναι ένας όρος που δεν θα έπρεπε καν να υφίσταται. Θα έπρεπε δηλαδή από μόνοι τους, το κράτος ή δεν ξέρω ποιοι φορείς, να μην επιτρέπουν να κάνει ο καθένας μία έκκληση για κάποια πράγματα -που θα μπορούσε σε μία τέτοια κοινωνία που ζούμε το 2022 και η τεχνολογία και όλα καλπάζουν και υποτίθεται ότι όλοι είμαστε πολιτισμένοι να υπάρχουν τέτοιες ανάγκες. Από ανάγκες ότι κάποιος δεν έχει να φάει, να θέλει κάποιος ένα καροτσάκι, από ανάγκες τροφίμων και δεν ξέρω τι άλλο. Από ανάγκες χρημάτων σε παιδάκια που κάθε τρεις και λίγο βλέπουμε εικόνες ότι για να κάνουν το χειρουργείο πρέπει να μαζευτούν αυτά τα χρήματα, έπρεπε να υπάρχει κάπως ένα σύστημα σε τέτοιες ανάγκες που είναι πραγματικές να είναι όλα τακτοποιημένα και να μην χρειάζεται να βρεθεί ο κάθε τρελός, μόνος του ή που είναι φιλάνθρωπος ή που θέλει να το παίξει φιλάνθρωπος. Δεν έπρεπε να υπάρχει καν αυτός ο όρος. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί τα νοσοκομεία κ.λπ. όταν πρόκειται για περιπτώσεις μικρών παιδιών δεν είναι όλα με κάποιο τρόπο καλυμμένα και πρέπει να βγαίνουν οι γονείς για έρανο ή να πεθάνουν τα παιδάκια. Κάπου ίσως κάνω λάθος ή ενοχλήσω κάποιους, αλλά πολλά πράγματα στο μυαλό μου δεν ταιριάζουν».

Ανατρέποντας μάλιστα το στερεότυπο που έχει συνδέσει τη φιλανθρωπία με τους πλούσιους ανέφερε με νόημα ότι «είναι το πιο αστείο γιατί οι πιο φιλάνθρωποι είναι οι πιο μικροί». Συνεχίζοντας, ο Δημήτρης Φιντιρίκος εξήγησε πως «Ο πιο απλός φιλάνθρωπος θα πάρει κάποιον και θα τον περάσει απλά στο απέναντι πεζοδρόμιο γιατί δεν μπορεί. Απλά οι πιο πλούσιοι κάνουν πιο πολύ θόρυβο. Αλλά το θέμα να είσαι φιλάνθρωπος, αν έχεις τη δυνατότητα θα κάνεις πιο πολλά, αν δεν την έχεις θα κάνεις πιο λίγα. Ό,τι μπορεί ο καθένας κάνει. Το θέμα είναι να ενεργοποιείσαι. Ένα ωραίο ρητό λέει «όταν πονάς, είσαι ζωντανός. Όταν αισθάνεσαι τον πόνο του άλλου, είσαι άνθρωπος».