Τιμητική διάκριση με BRONZE βραβείο στα PR Awards 2023 έλαβε ο Όμιλος FOURLIS για το πρόγραμμα εσωτερικής επικοινωνίας που υλοποιήθηκε με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας 2022 και τίτλο «Αφιερώνουμε τον Μάρτιο στις γυναίκες του Ομίλου».

Μέσω του προγράμματος αναδείχθηκαν οι σπουδαίες προσωπικότητες περισσότερων από 40 γυναικών εργαζομένων σε όλες τις εταιρείες και όλες τις χώρες όπου δραστηριοποιείται ο όμιλος. Οι γυναίκες αυτές φωτογραφήθηκαν και μίλησαν για εκείνες τις γυναίκες που τις εμπνέουν, για τον ρόλο της γυναίκας σήμερα, αλλά και για τα προσωπικά τους επιτεύγματα. Οι φωτογραφίες, οι απόψεις και οι σκέψεις τους, συνοδευόμενες από ένα μήνυμα ενδυνάμωσης, δημοσιοποιήθηκαν σε όλους τους εργαζομένους μέσα από μία σειρά post σε εσωτερικό εργαλείο επικοινωνίας. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις με 3 δυναμικές γυναίκε,  καταξιωμένες στον κλάδο όπου δραστηριοποιούνται, κατά τις οποίες αναδείχθηκαν θέματα όπως η σημασία της γυναικείας ενδυνάμωσης, ώστε οι γυναίκες να αντιλαμβάνονται την αξία τους και να διεκδικούν ευκαιρίες επαγγελματικής ανέλιξης καταλαμβάνοντας ηγετικές θέσεις στον όμιλο.

Για τον Όμιλο FOURLIS οι γυναίκες είναι διαχρονική πηγή δύναμης, έμπνευσης και εμπιστοσύνης, ενώ αποτελούν το 54% των εργαζομένων του. Ο όμιλος υλοποιεί δράσεις και προγράμματα στον άξονα της Διαφορετικότητας και Συμπερίληψης (Diversity & Inclusion) και θέτει ως στόχο, μεταξύ άλλων, τη γυναικεία ενδυνάμωση και την εξάλειψη των διακρίσεων και της ανισότητας ανάμεσα στα δύο φύλα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Όμιλος FOURLIS εγκαινίασε φέτος 6μηνο πρόγραμμα MENTORING για γυναίκες εργαζόμενες στον όμιλo. Πρόκειται για ένα ταξίδι ανταλλαγής εμπειριών, καθοδήγησης και υποστήριξης με στόχο να βοηθήσει γυναίκες με όρεξη για εξέλιξη να αισθανθούν αυτοπεποίθηση, να αναδείξουν τα ταλέντα τους και να πετύχουν τους επαγγελματικούς και προσωπικούς τους στόχους.

Ο 1ος κύκλος του προγράμματος MENTORING για το 2023 απευθύνεται σε 25 γυναίκες και θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Women On Top. Θα ακολουθήσουν και άλλοι κύκλοι, καθώς στόχος του ομίλου είναι να επωφεληθούν από το πρόγραμμα αυτό όσο το δυνατόν περισσότερες γυναίκες εργαζόμενες.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της φετινής Ημέρας της Γυναίκας ο Όμιλος FOURLIS προσκάλεσε όλους τους εργαζομένους να συμμετάσχουν στον εορτασμό αυτής της ξεχωριστής ημέρας αφήνοντας ένα σχόλιο σε σχετική ανάρτηση σε εσωτερικό εργαλείο επικοινωνίας, σχετικά με τον λόγο για τον οποίον θαυμάζουν και σέβονται μια ξεχωριστή γυναίκα της ζωής τους. Στους συμμετέχοντες δόθηκαν συνολικά 100 βιβλία σχετικά με την ενδυνάμωση κοριτσιών και γυναικών.

Η κ. Λήδα Φουρλή, διευθύντρια Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κοινωνικής Υπευθυνότητας του Oμίλου FOURLIS, ανέφερε: «Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή για εμάς η βράβευσή μας για την πρωτοβουλία ενδυνάμωσης των γυναικών του ομίλου μας. Το οικοσύστημά μας αντλεί δύναμη από τους ανοιχτούς ορίζοντες και έμπνευση από τις διαφορετικές αντιλήψεις. Γι’ αυτό και στον Όμιλο FOURLIS έχουμε θέσει ως στόχο να ενισχύουμε σταθερά την κουλτούρα διαφορετικότητας και συμπερίληψης με πολιτικές, δράσεις και πρακτικές που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των λειτουργιών μας».