Εξι συνεδριάσεις ανόδου συμπλήρωσε την Πέμπτη το ελληνικό Χρηματιστήριο, με συνολικά κέρδη τα οποία διαμορφώνονται σε 10,98%. Η ανοδική τάση φαίνεται να διατηρείται στην αγορά, η οποία παρακολουθεί αυτόνομη πορεία σε σχέση με τις λοιπές αναδυόμενες αγορές.

Σενάρια ανόδου έχουν πέσει για τα «καλά» στο... τραπέζι του Χρηματιστηρίου Αθηνών αναφέρει ο υπεύθυνος του τμήματος ανάλυσης της Βeta ΑΧΕΠΕΥ, κ. Μάνος Χατζηδάκης.. Η μεταστροφή του κλίματος προς το θετικότερον στην αγορά από τις αρχές της εβδομάδας οφείλεται αρχικά στις θετικές δηλώσεις του Β. Σόιμπλε, ο οποίος... άνοιξε παράθυρο για νέο πακέτο βοήθειας στη χώρα μας. Η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του χρέους, σε συνδυασμό με τη μείωση του μέσου επιτοκίου κατά 0,5%, διαμορφώνουν νέα δεδομένα αναφορικά με τις προοπτικές της χρηματιστηριακής αγοράς.

Ο Γενικός Δείκτης μπορεί να κινηθεί προς τα προηγούμενα υψηλά των 1.305 μονάδων χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Οι τεχνικοί δείκτες δίνουν πληροφορίες για τοποθετήσεις σε σημαντικό αριθμό μετοχών. Οι επενδυτές με βραχυπρόθεσμο ορίζοντα έχουν αναλάβει δράση, καθώς νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν. Αξίζει να σημειωθεί ότι η διόρθωση των τιμών μετοχών παραμένει ως σενάριο το οποίο όμως, αν εκδηλωθεί, θα αντιμετωπισθεί ως επενδυτική ευκαιρία. Οι αγοραστικές διαθέσεις των επενδυτών έχουν ως βάση τις μακροοικονομικές εξελίξεις της χώρας, οι οποίες περιόρισαν τη δυναμική των σεναρίων που συμπεριελάμβαναν κυβερνητική και γενικότερα πολιτική αστάθεια.