Με τη σημαία του ανεξάρτητου, μακρυά, πέρα και πάνω από κόμματα και χρίσματα κατεβαίνουν ως υποψήφιοι δήμαρχοι στο δήμο Ιωαννιτών οι Νίκος Γκόντας και Παντελής Κολόκας. Βέβαια, ο δεύτερος δημόσια βγήκε και κράτησε σαφείς αποστάσεις από την εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική του Γ. Στουρνάρα, όμως και ο Ν. Γκόντας, όπου βρεθεί κι όπου σταθεί δεν διστάζει να διατυμπανίζει ότι κατέρχεται ως ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος. Το σίγουρο είναι, ότι για τους δικούς του λόγους ο καθένας, επιχειρεί να αποστασιοποιηθεί σε αυτή τη φάση από τη Ν.Δ, ευελπιστώντας να μην καταγραφεί στη συνείδηση των πολιτών ως μνημονιακή υποψηφιότητα.

Σε αυτή τη σκληρή στήθος με στήθος μάχη, θα έχει ιδιαίτερη σημασία να δούμε το πως θα αντιδράσει η γαλάζια πολυκατοικία. Και για να εξηγούμαστε, δεν ευνοούμε τους απλούς κεντροδεξιούς ψηφοφόρους και τα απλά κομματικά μέλη της Ν.Δ. στο δήμο Ιωαννιτών αλλά τους τρεις σημερινούς γαλάζιους βουλευτές στην περιοχή, Κώστα Τασούλα, ’ννα Ασημακοπούλου και Σταύρο Καλογιάννη. Μέχρι σήμερα, οι εκάστοτε βουλευτές της Ν.Δ. είχαν μία ενιαία και αδιαμφισβήτητη υποψηφιότητα στο δήμο, οπότε δεν έπρεπε να μπουν σε κάποιο δίλημμα προκειμένου να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο ονόματα. Τώρα όμως τα πράγματα ζορίζουν επικίνδυνα και για τους ίδιους, αφού στις επόμενες εκλογές η Ν.Δ. στο νομό -στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ βγει πρώτο κόμμα- φλερτάρει ακόμη και με τη μία έδρα!

’ραγε θα εκτεθούν υπέρ κάποιου εκ των δύο ανεξάρτητων υποψηφίων ή θα επιλέξουν να καθίσουν στα... αυγά τους; Να επιχειρήσουν να το κάνουν προσδοκώντας σε ανταποδοτικά (για τους ίδιους) εκλογικά οφέλη στις βουλευτικές εκλογές; Αν όμως ο εκλεκτός τους μείνει εκτός β' γύρου και ρίξει σε αυτούς το βάρος και την ευθύνη για την αποτυχία του; Αν πάλι δεν ασχοληθούν με κανέναν από τους δύο, κινδυνεύουν να δουν τους ανταγωνιστές τους βουλευτές στο νομό να κερδίζουν πολύτιμο εκλογικό έδαφος, στην περίπτωση που αυτοί καταφέρουν να περάσουν στο β' γύρο τη δική τους επιλογή! Και οι τρεις τρέμουν την ιδέα να υποστηρίξουν κάποιον υποψήφιο, αυτός να μείνει εκτός β' γύρου και τη δεύτερη Κυριακή να εκλεγεί δήμαρχος ο Φίλιππας Φίλιος. Εκεί θα είναι, που άπαντες θα τους ρίξουν το... ανάθεμα, επειδή χάθηκε για την κεντροδεξιά ο δήμος! Δύσκολη και σύνθετη η όποια απόφαση. Το σίγουρο όμως είναι, ότι με φόντο τη μάχη Γκόντα-Κολόκα άρχισε να ξαναμοιράζεται η τράπουλα για το ποιος θα κερδίσει και ποιος θα χάσει στις επόμενες εκλογές. Δεν εννοούμε τις δημοτικές, αλλά τις βουλευτικές! Ελπίζουμε να το πιάσατε το σενάριο...

ΠΗΓΗ: epirusgate.blogspot.gr