H διοίκηση της Diamond S Shipping γιόρτασε την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης χτυπώντας το «Opening Bell» και κήρυξε την έναρξη των εργασιών της Παρασκευής, 5 Απριλίου, 2019. H Diamond αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες δεξαμενοπλοίων στον κόσμο με στόλο 68 πλοίων και δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση στόλων τάνκερ της Capital Product Partners LP συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη και της DSS Holdings.

H Diamond S αποτελεί εταιρεία spin off της Capital Product Partners LP, συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη, της WR Ross & Co. (του Αμερικανού Υπουργού Εμπορίου Wilbur Ross) και άλλων θεσμικών επενδυτών, όπως οι China Investment Corp (το μεγαλύτερο κρατικό επενδυτικό fund της Κίνας), First Reserve Management και CarVal Investors (επενδυτικός βραχίονας της Cargill).

Η διοίκηση της Diamond S Shipping γιόρτασε την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης χτυπώντας το «Opening Bell» και κήρυξε την έναρξη των εργασιών της Παρασκευής, 5 Απριλίου, 2019. Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της Diamond S Shipping, κ. Craig Stephenson, τα μέλη του Δοικητικου Συμβουλιου της Diamond S Shipping κ. Γεράσιμος Καλογηράτος και κ. Γεράσιμος Βεντούρης, ο κ. Μιλτιάδης Μαρινάκης και η κα. Αθανασία Μαρινάκη της Capital Maritime, καθώς και άλλα μέλη της διοικήσεως και του Διοικητικού Συμβουλίου της Diamond S Shipping.

Το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης με τη σειρά του ανήρτησε την Ελληνική και την Αμερικανική σημαία στη Wall Street και εξέδωσε ειδικά αναμνηστικά μετάλλια για να τιμήσει το γεγονός.

To καμπανάκι της Νέας Υόρκης αποτελεί ένα γεγονός με ευρύτατη ακροαματικότητα από το επενδυτικό κοινό σε παγκόσμια κλίμακα, καθώς το παρακολουθούν καθημερινά εκατό εκατομμύρια σε ολόκληρο τον κόσμο.

Υπενθυμίζεται πως η μετοχή της Diamond S Shipping εισήχθη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE) την περασμένη Πέμπτη 28 Μαρτίου με τιμή εκκίνησης τα 11 δολάρια ανά μετοχή.

Η εισαγωγή ναυτιλιακών εταιριών στο αμερικανικό χρηματιστήριο έχει μειωθεί σημαντικά κατά τα τελευταία έτη. Είναι η πρώτη ναυτιλιακή εταιρία που εισάγεται στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης το 2019, δημιουργώντας έναν ναυτιλιακό κολοσσό στο χώρο των δεξαμενόπλοιων, που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των επενδυτών ως προς το μέγεθος της εταιρίας, τις οικονομίες κλίμακας και την ρευστότητα.

(Στη φωτογραφία ο Διευθύνων Σύμβουλος της Diamond S Shipping, κ. Craig Stephenson, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Capital Product Partners και μέλος τους Διοικητικού Συμβουλίου της Diamond S Shipping κ. Γεράσιμος Καλογηράτος και ο κ. Μιλτιάδης Μαρινάκης της Capital Maritime έξω από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης)

Η Diamond S Shipping Inc αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εισηγμένες εταιρείες ιδιοκτησίας και διαχείρισης δεξαμενοπλοίων μεταφοράς αργού πετρελαίου και προϊόντων διύλισης. Διαθέτει και διαχειρίζεται έναν από τους μεγαλύτερους στόλους παγκοσμίως.

Η είσοδος της DSSI στη Wall Street ήταν το επιστέγασμα ενός γιγαντιαίου deal στην παγκόσμια εμπορική ναυτιλία και το μεγαλύτερο που έχει γίνει στο NYSE από έλληνα εφοπλιστή αξίας 1,65 δισ. δολαρίων.

Η Diamond S προέκυψε από τη συγχώνευση των στόλων τάνκερ της CPLP και της DSS έπειτα από ενάμιση χρόνο διαπραγματεύσεων. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες συγχωνεύσεις στην παγκόσμια εμπορική ναυτιλία και σίγουρα μεγαλύτερη συγχώνευση στον ναυτιλιακό κλάδο που έχει γίνει από έλληνα εφοπλιστή.
Ειδικότερα, η συμφωνία δημιούργησε παγκοσμίως την 3η μεγαλύτερη εισηγμένη στο Χρηματιστήριο ιδιοκτήτρια εταιρεία δεξαμενοπλοίων μεταφοράς προϊόντων του πετρελαίου και την 5η εισηγμένη εταιρεία δεξαμενοπλοίων σε χωρητικότητα μεταφοράς στόλου με 68 πλοία αξίας περίπου 1,65 δισεκατομμυρίων δολαρίων και συνδυαστικό NAV (Net Asset Value) 700 εκατομμυρίων δολαρίων.

«Η συγχώνευση με την CPLP μας παρέχει ικανό μέγεθος για να ανταγωνιστούμε στην κορυφή της παγκόσμιας ναυτιλίας στο χώρο της ενέργειας", δήλωσε ο Craig H. Stevenson, Jr., Διευθύνων Σύμβουλος της Diamond S. "Επιπλέον, η εισαγωγή μας στο χρηματιστήριο λαμβάνει χώρα σε μια πολύ καλή στιγμή στον κύκλο της αγοράς τάνκερ και μας τοποθετεί σε κατάλληλη θέση στον κλάδο, με έναν από τους μεγαλύτερους στόλους δεξαμενόπλοιων παγκοσμίως, μια οικονομικά αποδοτική πλατφόρμα διαχείρισης πλοίων και υγιή ισολογισμό » πρόσθεσε ο Stevenson.

Ο Jerry Καλογηράτος, Διευθύνων Σύμβουλος της CPLP και μέλος του Δ.Σ. της Diamond S, σχολίασε: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι για την ολοκλήρωση αυτής τη στρατηγικής συναλλαγής και ευχόμαστε στη Diamond S καλή επιτυχία ως εισηγμένη εταιρεία. Η συναλλαγή αυτή επιτρέπει στην CPLP να αναδιαμορφώσει τις επιχειρήσεις της με ένα σύγχρονο στόλο, με εναπομένουσα διάρκεια ναύλωσης άνω των πέντε ετών, παρέχοντας στους μετόχους σταθερότητα και ορατότητα των ταμειακών ροών. Θα ήθελα να τονίσω ότι με τη ολοκλήρωση της συναλλαγής προσβλέπουμε στην επέκταση των στοιχείων του ενεργητικού μας με σύγχρονα πλοία, ναυλωμένα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, με απώτερο σκοπό την αύξηση των διανεμητέων ταμειακών ροών".

(Στη φωτογραφία ο Διευθύνων Σύμβουλος της Capital Product Partners και μέλος τους Διοικητικού Συμβουλιου της Diamond S Shipping κ. Γεράσιμος Καλογηράτος, η κα Αθανασία Μαρινάκη της Capital Maritime, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Diamond S Shipping, κ. Craig Stephenson, ο κ. Μιλτιάδης Μαρινάκης της Capital Maritime και ο Craig Stevenson Jnr III στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης)

Η νέα εισηγμένη εταιρεία Diamond S Shipping Inc (NYSE: DSSI) αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εισηγμένες εταιρείες ιδιοκτησίας και διαχείρισης δεξαμενοπλοίων μεταφοράς αργού πετρελαίου και προϊόντων διύλισης, η οποία δραστηριοποιείται στις διεθνείς ναυτιλιακές αγορές, στη θαλάσσια μεταφορά αργού πετρελαίου, διυλισμένου πετρελαίου και άλλων προϊόντων του πετρελαίου. Η DSSI διαθέτει και διαχειρίζεται έναν στόλο 68 πλοίων, μέσης ηλικίας 8,8 ετών, που αποτελείται από δύο είδη τάνκερ: 16 τάνκερ μεταφοράς αργού πετρελαίου, συμπεριλαμβανομένων 15 πλοίων τύπου Suezmax και ενός πλοίου τύπου Aframax, και 52 τάνκερ μεταφοράς προϊόντων του πετρελαίου τύπου Medium Range (MR).

H DSSI είναι το προϊόν του συνδυασμού 43 πλοίων της DSS Holdings και 25 πλοίων που συνεισέφερε η Capital Product Partners.. Η εταιρία διαχείρισης της CPLP, η Capital Ship Management θα συνεχίζει να διαχειρίζεται τα 25 πλοία που συνεισέφερε η CPLP στη DSSI και διαθέτει μακρά παράδοση στη ναυτιλία.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Diamond S Shipping Inc. αποτελείται από τους: Alexandra Kate Blankenship (Διευθύντρια), Γεράσιμο (Jerry) Γ. Καλογηράτο (Διευθυντή, Harold (Hal) L. Malone III (Διευθυντή), Nadim Z. Qureshi (Διευθυντή), Craig H. Stevenson, Jr. (Διευθύνοντα Σύμβουλο, Πρόεδρο και Διευθυντή), Bart H. Veldhuizen (Διευθυντή) και τον Γεράσιμο (Gerry) Βεντούρη (Διευθυντή).