Άκαρπη ήταν η τηλεδιάσκεψη μεταξύ κυβέρνησης και τραπεζών με τους Θεσμούς, με αντικείμενο το πλαίσιο για την προστασία της α’ κατοικίας, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής.  

 Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές που μετείχαν στη σύσκεψη, «έχουμε δρόμο ακόμα» και θα χρειαστούν και νέες τηλεδιασκέψεις τις επόμενες μέρες, προκειμένου να φανεί αν παραμένουν και ποιες από τις έντονες ενστάσεις που κατέγραφε σε κείμενό της η ΕΚΤ για το αρχικό σχέδιο που έστειλε στους θεσμούς η Αθήνα.  

Η εποπτική αρχή εξέφρασε ανησυχία για αρνητικές επιπτώσεις στα πιστωτικά ιδρύματα, ιδίως όσον αφορά την κεφαλαιακή επάρκεια, αλλά και για δυσμενή αντίκτυπο στις πωλήσεις δανείων και στις τιτλοποιήσεις.  «Εχουμε πολύ δρόμο ακόμη…» σχολίασαν στελέχη που μετείχαν στην τηλεδιάσκεψη, μετά την ολοκλήρωσή της.

Έτσι, οι δύο πλευρές θα πραγματοποιήσουν νέα τηλεδιάσκεψη μέσα στο Σαββατοκύριακο.  

Στην τηλεδιάσκεψη, η κυβέρνηση εκπροσωπήθηκε από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό, Δημήτριο Λιάκο, και η Ελληνική Ένωση Τραπεζών από τον Θεόδωρο Καλαντώνη και την Χαρίκλεια Απαλαγάκη.  

Σύμφωνα με πληροφορίες οι βασικές ενστάσεις των εκπροσώπων της ΕΚΤ έχουν να κάνουν με την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών και να αυτή επηρεάζεται από τον νέο νόμο.