Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απάτη και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ασκήθηκε στην οικογένεια Κουτσολιούτσου και σε βάρος 7 ατόμων για την υπόθεση της Folli Follie.

Όλοι οι κατηγορούμενοι είχαν καταθέσει πριν από λίγες μέρες στον οικονομικό εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση με την ιδιότητα του υπόπτου, με υπομνήματα.

Η δίωξη στρέφεται κατά του ιδρυτή της εταιρίας Δημήτρη Κουτσολιούτσου της συζύγου του Κατερίνας, του γιού τους Γιώργου Κουτσολιούτσου, διευθύνοντα συμβούλου και μέλους του ΔΣ της εταιρείας, τριών μελών του ΔΣ , του οικονομικού διευθυντή, του επικεφαλής του λογιστηρίου, του ορκωτού λογιστή που υπέγραψε τον ισολογισμό (και ) του 2017 και του επικεφαλής του Ομίλου στην Ασία.

Η δίωξη έγινε με επίκληση του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών δημοσίου χρήματος, το άρθρο 1 του οποίου προβλέπει ποινή ισοβίου κάθειρξης σε περίπτωση που συντρέχουν επιβαρυντικές περιστάσεις. Ενδεικτικά ο νόμος αναφέρει ως τέτοιες: α) την επί μακρό χρόνο εξακολούθηση τελέσεως του εγκλήματος και β) την ιδιαίτερα μεγάλη αξία του αντικειμένου του εγκλήματος.

Πηγή:in.gr