Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο της Eurobank και σύμφωνα με πληροφορίες το βασικό θέμα είναι η συγχώνευση με την εταιρία διαχείρισης ακινήτων Grivalia .

Παράλληλα το Δ.Σ. αναμένεται να εγκρίνει το σχέδιο της διοίκησης για την δημιουργία ειδικού οχήματος (SPV) όπου θα μεταφερθούν μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Με την κίνηση αυτή η Eurobank αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά την κεφαλαιακή της βάση. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου η Εσωτερική Αξία της Grivalia (NAV) ανέρχεται στα 900 εκατ. ή 8,88 εκατ. ανά μετοχή. Εξαιρουμένων των ιδίων μετοχών, η Εσωτερική Αξία του Ομίλου (NAV) ανέρχεται σε 9,26 εκατ. ανά μετοχή.

Η Grivalia Properties αποτελεί συνέχεια της Eurobank Properties (μετονομάστηκε το 2014) και είναι ηγετική δύναμη στην ελληνική αγορά καθώς διαχειρίζεται ένα από τα σημαντικότερα χαρτοφυλάκια εμπορικών ακινήτων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Βασικός μέτοχος της Grivalia είναι η Fairfax Holdings (μέτοχος και της Eurobank) με ποσοστό 51,43% ενώ ξένοι θεσμικοί επενδυτές κατέχουν ποσοστό 30,44%. Η κίνηση εκτιμάται ότι θα ενισχύσει σημαντικά τα κεφάλαια της Eurobank και ταυτόχρονα η δημιουργία του SPV θα δώσει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στο σχέδιο μείωσης των NPEs, το οποίο αποδίδει ήδη καρπούς για την τράπεζα. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Eurobank στα αποτελέσματα γ’ τριμήνου, τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα υποχώρησαν στο εν λόγω τρίμηνο για πρώτη φορά κάτω από το 40%.