Στον πόηχο τώρα, των χθεσινών ανακοινώσεων της Τράπεζας της Ελλάδος, για τη συλλογική αντιμετώπιση της μείωσης των κόκκινων δανείων, τοποθετήθηκε σήμερα με δημοσίευμα του, το Bloomberg.

Το Bloomberg με ανάλυση του, κάνει λόγο για «συνεχόμενη προσπάθεια της Ελλάδας να βρει τρόπο να σώσει τις τράπεζές της», προειδοποιώντας μάλιστα πως «υπάρχει το ενδεχόμενο η χωρά να αντιμετωπίσει μία ακόμη κρίση καθώς τα χρηματοπιστωτικά της ιδρύματα είναι επιβεβαρυμμένα με κόκκινα δάνεια, γεγονός που συνιστά μεγάλο εμπόδιο στην ανάκαμψη της οικονομίας».

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, η κυβέρνηση θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει για την υποστήριξη των τραπεζών, τα κεφάλαια από το ταμειακό απόθεμα των 24 δισ. Ευρώ, αλλά μία τέτοια επιλογή θα πυροδοτούσε ανησυχίες στους επενδυτές για το πόσο οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας είναι καλυμμένες για τον επόμενο χρόνο. Παράλληλα επισημαίνει ότι και κάτι τέτοιο πιθανώς θα παραβίαζε και τους κανόνες της ΕΕ που απαγορεύει τις κρατικές επιχορηγήσεις στις τράπεζες.

Τέλος, αφού σημειώνει μεταξύ άλλων, ότι ο τραπεζικός δείκτης του Ελληνικού Χρηματιστηρίου έχει χάσει πάνω από το μισό της αξίας του το 2018, αναφέρει πως το καθοδικό σπιράλ για τις ελληνικές τράπεζες ξεκίνησε πριν από μία δεκαετία όταν η χώρα εισήλθε στη πιο βαθιά και οξεία κρίση της ιστορίας της.