Στη Αθήνα βρίσκεται ο Πιερ Μοσκοβισί, επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων. Ο Γάλλος αξιωματούχος θα έχει σειρά συναντήσεων, μεταξύ άλλων, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο (09:45), με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, (13:15), τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, καθώς και με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Θα συναντήσει επίσης τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη και την Φώφη Γεννηματά.

Ο Μοσκοβισί θα συμμετάσχει σε ανταλλαγή απόψεων με μέλη της Βουλής και θα μιλήσει στην κοινή συνεδρίαση της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, της Διαρκούς Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων με θέμα «Ένα νέο κεφάλαιο για την Ελλάδα».

Μιλώντας στα Νέα της Τρίτης έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στην Αθήνα με φόντο τη συμφωνία του Eurogroup: Δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς, τόνισε χαρακτηριστικά. «Εμπιστοσύνη και δουλειά. Αυτή είναι μια καλή στιγμή για την Ελλάδα και δεν πρέπει να χαθεί το μομέντουμ. Απαιτούνται προσπάθειες μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα» συνέχισε.

Συμπλήρωσε ακόμα ότι η Ελλάδα βρίσκεται ενώπιον μιας μακράς περιόδου ενισχυμένης εποπτείας, κατά την οποία οι δανειστές έχουν τους μηχανισμούς για να διασφαλίζουν την υλοποίηση των συμφωνηθέντων.