Το ευρώ «διασφαλίζει το κοινό μας μέλλον στην Ευρώπη» εκτιμά ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ Όλαφ Σολτς σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο κυριακάτικο φύλλο της Rheinische Post.

«Ναι, το ευρώ είναι μη αναστρέψιμο» απάντησε ο υπουργός όταν ρωτήθηκε αν το κοινό νόμισμα θα συνεχίσει να υπάρχει μετά από 10 χρόνια. 

Σύμφωνα με τον υπουργό, η συμφωνία για την ενίσχυση της ευρωζώνης που επιτεύχθηκε μεταξύ της Μέρκελ και του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στην πρόσφατη μαραθώνια συνάντηση που είχαν στην Γερμανία, θα θωρακίσει το ευρώ από τις κρίσεις.

«Οικοδομούμε το σπίτι της Ευρώπης. Περιλαμβάνει μια μονωμένη οροφή που αντέχει τις μελλοντικές καταιγίδες και τις βροχερές ημέρες. Έχουμε μια νέα ορμή στην Ευρώπη, χάρη στον πρόεδρο Μακρόν».

Εξάλλου με Tweet στον προσωπικό του λογαριασμό, ο Σολτς αναφέρεται και στη συμφωνία του Eurogroup για την Ελλάδα, εκτιμώντας ότι η Ελλάδα «θα σταθεί πάλι στα πόδια της».

Ο Σολτς χαρακτηρίζει «ισχυρό δείγμα της αλληλεγγύης στην Ευρώπη» τις «σημαντικές αποφάσεις για το διάστημα μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος».