Στην ανεξάρτητη διεθνή ελεγκτική εταιρεία «Ernst & Young» ανέθεσε τον επανέλεγχο των ενοποιημένων χρηματοοικονομικών καταστάσεων της Folli – Follie για το 2017 η εταιρεία.

Την απόφασή της δικαιολογεί η υπόδειξη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για περαιτέρω διερεύνηση των ισχυρισμών του αμερικανικού hedge fund Quintessential Capital Management εναντίον της εισηγμένης ελληνικής εταιρείας.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η QCM επέστρεψε με νέες καταγγελίες στο θέμα των σημείων πώλησης της Folli – Follie, ως απάντηση στη λίστα που δημοσίευσε η εταιρεία. «Η λίστα που δημοσιοποιήθηκε από την FF είναι αδύνατον να επιβεβαιωθεί και ίσως περιέχει πιθανές αποδείξεις παραπλανητικών πληροφοριών», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Ψήφο εμπιστοσύνης» στην εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών εταιρεία έδωσε η κινέζικη Fosun που ανέβασε κατά 15% το ποσοστό συμμετοχής της στην ελληνική εταιρεία.

Η λίστα του Folli – Follie Group, σημειώνει η QCM, δημοσιοποιήθηκε με σκοπό να αντικρούσει τους ισχυρισμούς του fund αναφορικά με τον αριθμό των σημείων πώλησης, ωστόσο «η FF δεν έχει εξηγήσει γιατί οι πληροφορίες που παρείχε για το δικό της store locator περιλαμβάνει τουλάχιστον 100 ή περισσότερα κλειστά καταστήματα».

Σημειώνει δε, πως η λίστα είχε τέτοια μορφή που ήταν σχεδόν αδύνατον να επιβεβαιωθούν κρίσιμες πληροφορίες. Η λίστα, συμπληρώνει η QCM, περιλαμβάνει διευθύνσεις, χωρίς όμως όλες τις βασικές πληροφορίες που χρειάζονται για να επιβεβαιωθούν οι ισχυρισμοί της FF.

Το hedge fund τονίζει πως λείπουν τα ονόματα των καταστημάτων, η πόλη, η χώρα, ο αριθμός τηλεφώνου, ο τύπος του σημείου πώλησης, το μέγεθος σε τετραγωνικά μέτρα, ο όγκος πωλήσεων. «Σημειώνουμε πως όλες αυτές οι πληροφορίες ήταν ήδη διαθέσιμες στο store locator της FF, μέχρι που δημοσιοποιήσαμε την έκθεσή μας. Γιατί δεν τις μοιράζεται τώρα η FF με το κοινό;», καταλήγει η Quintessential Capital Management.